Сленгові новотвори: як розібратися у підлітковому жаргоні


Опубліковано 11 Жовтень 2024 о 10:00

Блог Діти в місті >  Сленгові новотвори: як розібратися у підлітковому жаргоні


Сленгові новотвори: як розібратися у підлітковому жаргоні

Photo: Freepik


Здавалося б, ми тільки звикли до постійних «кринж», «краш», «треш» та «імба» з усіх боків, однак уже зараз серед підлітків з’явилися нові та незнайомі для дорослих поняття. Ви думаєте, що палітра – це спеціальна дощечка, на якій художник змішує і розтирає фарби? Аби не так. «Діти в місті» допоможуть батькам зрозуміти сленг сучасних дітей і розтлумачать деякі з новотворів.


Пікмі


Ви могли подумати, що це якийсь милий вираз або ім’я персонажа, але поспішаємо вас розчарувати. Якщо ви чуєте від своєї дитини слово «пікмі» у бік іншої людини, прийшов час дізнатися, що ж воно означає.

Пікмі – термін, який використовують у бік дівчат, які поряд із хлопцями поводяться так, наче вони не такі як усі. Вони намагаються виділятися серед інших з метою привернути увагу та сподобатись хлопцям. Але зараз «пікмі» називають будь-яку дівчинку, яка мило поводить себе з хлопцями.


Палітра


Цей вислів почали активно використовувати після одного відео у Тік Тоці, де дівчина робила макіяж усіма кольорами, які були присутні у її косметичці. Однак, під впливом різноманітних змін та інтерпретацій, слово набуло зовсім неочікуваного значення.

Палітра – термін, який використовують у бік людей нетрадиційної орієнтації.



Photo: Freepik


Гітара


Можна здогадатися, що і це не є звичним для нас словом на позначення музичного інструмента. Гітара – протилежність до палітри, тобто люди з традиційною орієнтацією. Простіше кажучи, гетеро (гетеросексуали).


Скуф


Це поняття використовують переважно у бік чоловіків. Слово «скуф» з’явилося ще в 2018-му році, однак активізувалося його використання тільки зараз.

Скуф – це чоловік 30+, який не слідкує за собою, має надмірну вагу (зазвичай «пивний» живіт) та маленьку кількість / повністю відсутнє волосся. Він полюбляє калорійну їжу, алкоголь, лежати на дивані та виглядає значно старше своїх ровесників.


Норміс


Найпростіший для розуміння вираз з усіх. Нормісами називають простих людей, які не мають якихось особливих рис характеру, або незвичної зовнішності.


Бос КФС


Як не дивно, ця фраза не має жодного відношення до всім відомого закладу швидкого харчування KFC. Босом КФС називають людину з яскраво вираженою надмірністю ваги.


Бос художки


Босом художки є людина, яка має нестандартний стиль в одязі та манеру спілкування. Такі діти виявляють себе на повну, поводяться доволі гучно, не боячись того, що про них подумають оточуючі.


Читайте також: Що таке крінж, краш і токсік: методичка для батьків з підліткового сленгу


Сігма


Так описують людей, які відмовляються слідувати соціальним нормам і віддають перевагу незалежності та самостійності.



Photo: Freepik


Найк про


Слова «найк про» найчастіше можна побачити у коментарях під фото / відео дівчат. Однак не всіх підряд, а тих, які одягнуті в короткий та облягаючий одяг, особливо якщо це спортивні шорти. Зазвичай слово використовується як образа, однак іноді може стати компліментом.


Фари сліплять


Таке словосполучення можна почути вбік дівчини, яка носить відкриті та обтягуючі топи / майки/ кофти. У цьому випадку «фари» - це жіночі груди, а «сліплять» означає, що їх контур виділяється з-під одягу.


Трансформер


Трансформер – це людина, яка зробила операцію та змінила стать. Трансформерами таких людей назвали саме тому, що це співзвучно зі словом трансгендер / ка.


Ще більше сленгових слів шукайте у нашій статті: Підлітковий сленг: як зрозуміти свою дитину







Пошук