Добірка рецептів млинців до Масниці з Тік Току


Опубліковано 11 Лютий 2025 о 10:00

Блог Діти в місті >  Добірка рецептів млинців до Масниці з Тік Току


Добірка рецептів млинців до Масниці з Тік Току

Photo: freepik.com


Вже зовсім скоро Масниця. Цього року в Україні це свято відзначатимуть з 24 лютого до 2 березня. Масницю в Україні святкують ще з давніх часів, а млинці на святі символізують сонце, яке приносить весну і тепло. Перед святом традиційно соцмережі наповнюються експериментальними рецептами, які обов’язково треба спробувати реалізувати.

«Діти в місті» зібрали для вас оригінальні рецепти млинців, які точно сподобаються вашій родині.


Млинці Рафаело


Вам знадобиться:

  • 3 яйця,
  • 3 ст. л. цукру,
  • 500 мл молока,
  • 5 ст. л. олії,
  • 240 гр борошна,
  • 100 гр згущеного молока,
  • 50 гр кокосової стружки,
  • 350 гр кисломолочного сиру.

Готуємо тісто і підсмажуємо млинці. Згущене молоко, стружку і сир перебиваємо в блендері. Змащуємо кожен млинець та скручуємо. Зверху поливаємо згущонкою та посипати кокосовою стружкою.


Якщо вам цікаво більше дізнатися про свято, а також отримати більше рецептів млинців, читайте нашу статтю: Коли Масниця в 2025 році: рецепти млинців та особливості традиції


Млинці з куркою та грибами


Вам знадобиться:

  • 3 яйця,
  • 1 ст. л. цукру,
  • 500 мл молока,
  • 3 ст. л. олії,
  • 200 гр борошна,
  • 400 гр курячого філе,
  • 500 гр грибів,
  • 1 цибуля,
  • 50 гр сиру,
  • 100 гр борошна для соусу,
  • 300 гр молока для соусу,
  • 30 гр вершкового масла.

Підсмажуємо млинці. Окремо підсмажуємо нарізані гриби та печериці. Нарізаємо цибулю і відправляємо до грибів. Тим часом готуємо соус Бешамель. Обсмажуємо на пательні борошно до золотистого кольору, додаємо вершкове масло та молоко (в три етапи). По готовності додаємо до соусу гриби та курку. Додаємо натертий сир, все добре перемішуємо. Закручуємо начинку в млинці та подаємо до столу.



Photo: freepik.com


Млинці з манго та філадельфією


Вам знадобиться:

  • 3 яйця,
  • 3 ст. л. цукру,
  • 500 мл молока,
  • 5 ст. л. олії,
  • 240 гр борошна,
  • соковите манго,
  • вершковий сир.

Це дуже простий рецепт, адже вам необхідно лише нарізати манго, намастити млинці сиром та скрутити смачний десерт. Подавати до столу можна з морозивом.


Хорватські млинці


Вам знадобиться:

  • 500 мл молока,
  • 3 яйця,
  • 2 ст. л. цукру,
  • 240 гр борошна,
  • 2-3 ст. л. олії,
  • 150 гр шинки,
  • 250 гр тертого сиру,
  • 100 гр філадельфії,
  • 4 яйця для панірування,
  • 250 гр панірувальних сухарів,
  • Олія для смаження.

Смажимо звичайні млинці, а тим часом готуємо кляр з яєць. Кожен млинець намащуємо сиром, накладаємо шинку та твердий сир. Закручуємо млинець, обвалюємо його в яйці, а потім в сухарях по два рази. Підсмажуємо в олії, щоб утворилася хрустка скоринка.



Photo: freepik.com

Шоколадні млинці з вишнею та сиром


Вам знадобиться:

  • 3 яйця,
  • 40 гр цукру,
  • 420 мл молока,
  • 140 гр борошна,
  • 20 гр какао,
  • 30 гр вершкового масла,
  • 400 гр вишні,
  • 2 ст. л. цукру для конфітюру,
  • 2 ст. л. крохмалю,
  • 350 р кисломолочного сиру,
  • 40 гр цукрової пудри,
  • 20 мл вершків.

На етапі підготовки тіста для млинців додаємо до нього какао. Смажимо млинці, а тим часом готуємо начинку. Вишню необхідно трохи прогріти з цукром і додати крохмаль. Перемішуючи доведіть до кипіння. Сир, вершки та цукрову пудру перебити блендером. У вас має вийти кремова консистенція. Скрутіть млинці і дайте їм настоятися.


Вам може знадобитися наша стаття: Розкіш смаку: топ-5 рецептів найсмачніших млинців







Пошук