Лекція "Вишукана кухня козацької старшини XVIII століття"

Лекція "Вишукана кухня козацької старшини XVIII століття"


Запрошуємо запоріжців та гостей міста на лекцію «ВИШУКАНА КУХНЯ КОЗАЦЬКОЇ СТАРШИНИ XVIII СТОЛІТТЯ»

 

Лекція відбудеться в суботу 28 червня 2025 року (субота) о 12.00 в історико-культурному комплексі «Запорозька Січ» (острів Хортиця).

Лектор: Олена Кравцова.

Якою була кухня козацьких начальників – старшини, у 18 столітті? Чи були якісь тогочасні кулінарні тренди? 

А таки ж були. Козаки воювали, мандрували світами, навчалися за кордоном, їздили посольствами і самі іноземних гостей приймали. 

Так, українська церковна і козацька еліти вже у 17 столітті доволі добре знали французьку гастрономічну традицію, та ще й з правилами етикету. Козаки знали суп, паштети, вина з Бордо тощо. 

У XVII-XVIII ст. в купецьких валках турків, греків та вірмен повсякчас були такі недешеві екзотичні товари як вино, помаранчі, родзинки, фіги тощо. Було добре налагоджене постачання рибної продукції на українські терени. 

Отож, приходьте на лекцію. На вас чекає смачна розповідь про смачні речі! 

Буде дуже цікаво! Чекаємо на вас!

Захід БЕЗОПЛАТНИЙ! Відвідувачі сплачують лише за вхідний квиток до історико-культурного комплексу


Коли

28 Червня, 12:00.


Вік

10+


Вартість

Безкоштовно


Телефон

+380 (61) 707-34-86


Посилання


Адреса

Запоріжжя
Хортиця