«Не заважай, піди пограй сам». Як часто ми говоримо подібне дітям, щоб швидше накрити на стіл? А між іншим спільне приготування страв не тільки допомагає вгамувати малюка на деякий час, але й зміцнює довірливі відносини між батьками й дітьми, сприяє когнітивному розвитку дітлахів.
Маркет-молл «Даринок» часто проводить для своїх маленьких відвідувачів різноманітні безкоштовні майстер-класи, розпис пряників – один з них.
Але оскільки масові заходи зараз стоять на паузі, організатори підготували добірку з 3-х рецептів печива, які точно сподобаються вашим малюкам. Головне – запастися формочками тварин або різноманітних фігур, щоб процес приготування був ще більш захоплюючим.
Пісочне печиво з 3-х інгредієнтів
Вам знадобиться:
- 250 г пшеничного борошна
- 170 г розм’якшеного вершкового масла
- 80 г цукру
Вершкове масло змішуємо з 50 г цукрового піску. Додаємо частинами борошно, щоразу рівномірно перемішуючи з рештою маси. Далі руками вимішуємо тісто до того часу, поки воно не стане однорідним. Заповнюємо ним формочки тварин, посипаємо зверху цукром і викладаємо на деко, застелене пергаментом. Випікаємо в духовці 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.
Сирне печиво
Вам знадобиться:
- 200 г сиру
- 120 г борошна
- 20 г цукру
- 25 г соняшникової олії
- 25 г вершкового масла
- Щіпка солі
- 1/3 чайної ложки соди
Змішуємо сир, цукор, сіль, вершкове масло і соняшникове до однорідного стану. Додаємо просіяне борошно і розпушувач. Вимішуємо тісто до стану єдиної кулі й відправляємо в холодильник на 30 хвилин. Після цього часу розкачуємо тісто до товщини 1 см, вирізаємо нашими формами тварин і викладаємо на застелене деко (в ідеалі – силіконовими килимками). Щоб форми легше проникали в тісто, посипаємо їх борошном. Випікаємо 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.
Імбирні пряники
Вам знадобиться:
- 100 г меду
- 100 г вершкового масла (жирність – 83%)
- 100 г цукру
- 150 г житнього борошна
- 150 г пшеничного борошна
- 50 мл молока
- ½ чайної ложки кориці
- ½ чайної ложки меленого імбиру
- ¼ чайної ложки кардамону
- ½ чайної ложки соди
Житнє і пшеничне борошно змішуємо з корицею, імбиром, кардамоном і содою. В окремій ємності з'єднуємо мед, цукор, вершкове масло і відправляємо на вогонь до тих пір, поки цукор повністю не розтане. Гарячу суміш виливаємо в масу борошна і спецій, порційно додаємо молоко, ретельно перемішуючи. Даємо тісту охолонути, замотуємо в харчову плівку і відправляємо в холодильник на кілька годин.
Після цього – ділимо тісто на 2 частини і по черзі розкачуємо тісто до товщини 5 мм, попередньо посипавши поверхню столу борошном. За допомогою формочок вирізаємо з тіста фігури і переносимо їх на деко, застелене пергаментом. Випікаємо 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.
Смачного!
Фото:
Photo by Marc Markstein on Unsplash
Photo by Hello Lightbulb on Unsplash
Photo by Ines Iachelini on Unsplash
Photo by Mark Mühlberger on Unsplash
Вік
0+
Телефон
+380 (44) 461 88 13
Посилання
Адреса
Київвулиця Якова Гніздовського, 1а