Увага! Інформація на цій сторінці не актуальна

Готуємо з дітьми: 3 рецепти печива у формі тварин



«Не заважай, піди пограй сам». Як часто ми говоримо подібне дітям, щоб швидше накрити на стіл? А між іншим спільне приготування страв не тільки допомагає вгамувати малюка на деякий час, але й зміцнює довірливі відносини між батьками й дітьми, сприяє когнітивному розвитку дітлахів.

Маркет-молл «Даринок» часто проводить для своїх маленьких відвідувачів різноманітні безкоштовні майстер-класи, розпис пряників – один з них.

Але оскільки масові заходи зараз стоять на паузі, організатори підготували добірку з 3-х рецептів печива, які точно сподобаються вашим малюкам. Головне – запастися формочками тварин або різноманітних фігур, щоб процес приготування був ще більш захоплюючим.

Пісочне печиво з 3-х інгредієнтів

Вам знадобиться:

  • 250 г пшеничного борошна
  • 170 г розм’якшеного вершкового масла
  • 80 г цукру

Вершкове масло змішуємо з 50 г цукрового піску. Додаємо частинами борошно, щоразу рівномірно перемішуючи з рештою маси. Далі руками вимішуємо тісто до того часу, поки воно не стане однорідним. Заповнюємо ним формочки тварин, посипаємо зверху цукром і викладаємо на деко, застелене пергаментом. Випікаємо в духовці 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.

Сирне печиво

Вам знадобиться:

  • 200 г сиру
  • 120 г борошна
  • 20 г цукру
  • 25 г соняшникової олії
  • 25 г вершкового масла
  • Щіпка солі
  • 1/3 чайної ложки соди

Змішуємо сир, цукор, сіль, вершкове масло і соняшникове до однорідного стану. Додаємо просіяне борошно і розпушувач. Вимішуємо тісто до стану єдиної кулі й відправляємо в холодильник на 30 хвилин. Після цього часу розкачуємо тісто до товщини 1 см, вирізаємо нашими формами тварин і викладаємо на застелене деко (в ідеалі – силіконовими килимками). Щоб форми легше проникали в тісто, посипаємо їх борошном. Випікаємо 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.

Імбирні пряники

Вам знадобиться:

  • 100 г меду
  • 100 г вершкового масла (жирність – 83%)
  • 100 г цукру
  • 150 г житнього борошна
  • 150 г пшеничного борошна
  • 50 мл молока
  • ½ чайної ложки кориці
  • ½ чайної ложки меленого імбиру
  • ¼ чайної ложки кардамону
  • ½ чайної ложки соди

Житнє і пшеничне борошно змішуємо з корицею, імбиром, кардамоном і содою. В окремій ємності з'єднуємо мед, цукор, вершкове масло і відправляємо на вогонь до тих пір, поки цукор повністю не розтане. Гарячу суміш виливаємо в масу борошна і спецій, порційно додаємо молоко, ретельно перемішуючи. Даємо тісту охолонути, замотуємо в харчову плівку і відправляємо в холодильник на кілька годин.

Після цього – ділимо тісто на 2 частини і по черзі розкачуємо тісто до товщини 5 мм, попередньо посипавши поверхню столу борошном. За допомогою формочок вирізаємо з тіста фігури і переносимо їх на деко, застелене пергаментом. Випікаємо 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.

Смачного!

Фото:

Photo by Marc Markstein on Unsplash

Photo by Hello Lightbulb on Unsplash

Photo by Ines Iachelini on Unsplash

Photo by Mark Mühlberger on Unsplash


Вік

0+


Телефон

+380 (44) 461 88 13


Посилання


Адреса

Київ
вулиця Якова Гніздовського, 1а