Увага! Інформація на цій сторінці не актуальна

Зустрічаємо літо: ТОП-3 рецепти домашнього морозива



Літній сезон не за горами. І головний освіжаючий десерт – морозиво – уже зовсім скоро стане постійним гостем наших холодильників. Але якщо не відразу бігти в магазин, а приготувати його разом з дітьми? Цікаве проведення часу – так! Тільки натуральні інгредієнти – так! І смачні солодощі – знову так!

Маркет-молл «Даринок» любить проводити різноманітні майстер-класи й підготував добірку з 3 простих рецептів, які не займуть багато часу, але точно сподобаються малюкам.

Зберігайте, щоб не загубити.

Ванільний пломбір

Вам знадобляться:

  • 3 яєчних жовтки
  • 200 мл молока (6% жирності)
  • 125 г цукрового піску
  • 20 г ванільного цукру/ванільний стручок
  • 350 г вершків (жирність більше 30%)

Крок 1. Розтираємо жовтки, цукор і ванільний цукор за допомогою вінчика. Додаємо повільно холодне молоко і змішуємо. Отриману заварну масу варимо на середньому вогні, до легкого згущення, постійно помішуючи (але не доводимо до кипіння). Далі пропускаємо через сито й залишаємо в спокої до повного остудження.

Крок 2. Охолоджені вершки збиваємо міксером. Порційно додаємо в заварну масу (яку готували вище), розмішуємо. Посудину з морозивом накриваємо харчовою плівкою і відправляємо в морозильну камеру.

Крок 3. Через кожні 40 хвилин 4 рази потрібно діставати суміш і перемішувати – щоб розбити кристалики льоду, що утворюються в масі. Після цього залишаємо в морозилці мінімум на 6 годин.

Шоколадне морозиво від Джеймі Олівера

Вам знадобляться:

  • 100 г шоколаду
  • 300 мл молока
  • 85 г цукру
  • 3 яєчних жовтки
  • 300 г вершків (33% жирності)

Крок 1. Ламаємо плитку шоколаду на шматочки й заливаємо молоком. Відправляємо на помірний вогонь і постійно помішуємо доти, доки шоколад не розтопиться. Але не доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню і даємо масі охолонути.

Крок 2. Вінчиком збиваємо жовтки й цукор. Вливаємо суміш з шоколаду і молока, і знову відправляємо на помірний вогонь, щоб рідина загусла, по

Фруктовий лід

Вам знадобляться:

  • 400 г фруктів за смаком
  • 1,5 склянки знежиреного йогурту/cоку
  • ¼ склянки цукру
  • Форми для ескімо (можна замінити на пластикові або скляні стаканчики)
  • Палички для ескімо

Процес приготування дуже простий. Ретельно збиваємо фрукти, цукор і йогурт/сік в блендері, заливаємо в форми, вставляємо палички, накриваємо харчовою плівкою і відправляємо в морозильну камеру на 5 годин. Можна навіть обійтися без фруктів та зупиниться тільки на соку. Рекомендація: не заповнюйте форму повністю, залиште 1-1,5 сантиметри до краю, адже при замерзанні фруктовий сік може збільшитися в об'ємі.

Перед ласуванням форми варто залишити при кімнатній температурі на 5-10 хвилин або опустити в теплу воду на кілька секунд. Так буде простіше вийняти готове морозиво.

Якщо хочете зробити багатошарове морозиво з різних фруктів/соків – після кожного нового шару необхідно ставити суміш в морозильну камеру на 30-40 хвилин, щоб у фіналі утворилися чіткі лінії.

Сподіваємося, підбірка стане вам корисною. Смачного!

Змішувати. Але не кип'ятимо. Далі – даємо їй охолонути.

Крок 3. За допомогою міксера збиваємо холодні вершки до кремової консистенції. Змішуємо їх та молочну масу. Закриваємо харчовою плівкою і відправляємо в морозильну камеру на 3-5 годин.


Вік

0+


Телефон

+380 (44) 461 88 13


Посилання


Адреса

Київ
вулиця Якова Гніздовського, 1а