Топ ігор і сервісів, які зможуть зацікавити дитину наукою


Опубліковано 11 Травень 2020 о 12:00

Блог Діти в місті >  Топ ігор і сервісів, які зможуть зацікавити дитину наукою


Топ ігор і сервісів, які зможуть зацікавити дитину наукою

Photo: Рixabay


Сучасні діти все більше часу приділяють гаджетам і новим технологіям, при цьому, все менше цікавляться наукою і пізнанням навколишнього світу. Однак без цього не обійтися. Все, що нас оточує, - це суцільна наука. Якщо дитина зможе познайомитися зі світом фізики, хімії та математики в дитинстві, це дасть їй великі переваги в дорослому віці. І, звичайно, мова йде не про шкільну програму, а про більш глибоке розуміння предмета. «Діти в місті» зібрали кілька видів діяльності, які допоможуть вашій дитині полюбити науку.


Розвиваючі ігри


Діти вчаться за допомогою ігор, тому правильно підібрані іграшки здатні пробудити інтерес до науки. Коли дітям вдається побачити практичне застосування сухої теорії, це викликає справжній інтерес.


Флексагони

Це плоскі моделі зі смужок паперу, які можна складати і згинати, отримуючи різні приховані зображення. Флексагони, як правило, мають квадратну або шестикутну форму. На прикладі флексагона можна тренувати пізнання в геометрії та розвивати просторове мислення.




Читайте також: Орігамі для дітей: 10 простих схем для малюків


Кубики Сома

Це головоломка, яка включає в себе сім фігур, які складаються з однакових кубиків. Всі сім фігур потрібно скласти в куб 3 × 3 × 3. Ця іграшка здатна змусити дитину гарненько подумати - вона розвиває пам'ять, посидючість і просторове мислення. Грати з кубиком можна вже з 5 років.


Геоборд

Це прекрасна іграшка для дітей від трьох років, яка стимулює уяву і допомагає краще орієнтуватися в просторі. Є безліч різних видів цієї іграшки. Крім цього, її можна створити своїми руками разом з малюком. "Малюйте" кольоровими резиночками і пізнавайте світ разом з малюком.



Інтерактивні книги


Книжки приходять на допомогу в будь-якій ситуації. Вони допомагають нам заспокоїти малюка перед сном, завжди можуть розважити його і багато чому навчити. У випадку з наукою, вам на допомогу прийдуть різні енциклопедії та навчальні книги. Сьогодні більшість серйозних книг для дітей намагаються зробити простими, веселими та інтерактивними, щоб їх було цікавіше і приємніше читати.


Вам може сподобатися наша добірка книг для маленьких розумників


Навчальні відео


Діти чудово сприймають і запам'ятовують інформацію через відео. На просторах інтернету можна знайти безліч цікавих роликів і серіалів для дітей про науку. Багато гідних проектів можна знайти в YouTube.

Наприклад, розкажіть дитині про те, чому хрумтять пальці ...



Video: Цікава наука


... або розкажіть про те, як працюють електричні батареї та акумулятори, без яких сьогодні неможлива робота більшості сучасних гаджетів, якими користується малюк.



Video: Цікава наука


На подібних каналах можна знайти відповіді практично на всі питання дитини.


Творчість


Крім цього, пробудити інтерес до науки можна за допомогою творчості. Сьогодні серед дітей мають шалену популярність різні хімічні експерименти, вирощування кристалів і створення мила своїми руками. Але головним хітом як і раніше залишається слайм. Завдяки цій липкій іграшці багато дітей навчилися змішувати різні хімічні компоненти, а також почали експериментувати зі складами іграшки, придумуючи свої рецепти слайму.


Більше творчих ігор для дітей ви знайдете в нашій добірці: Ідеї для творчості: чим зайнятися і де купити







Пошук