Школа для батьків: топ порад і правил для відпочинку з дитиною


Опубліковано 03 Липень 2020 о 10:00

Блог Діти в місті >  Школа для батьків: топ порад і правил для відпочинку з дитиною


Школа для батьків: топ порад і правил для відпочинку з дитиною

Photo: Freepik


Подорож з дітьми не тільки зближує сім'ю, а й дозволяє дитині подорослішати, проявити свої «дорослі» якості, такі як витримка і терпіння. Відомо, що в поїздках дитина розвивається швидше, ніж удома. Якщо правильно підготувати дитину до поїздки, налаштувати її на правильний лад, вона зможе винести з цієї подорожі багато нового і цікавого. Досвідчені мандрівники не бояться брати дітей в найнеймовірніші поїздки, тому що знають, що саме ці моменти запам'ятаються дитині на все життя. «Діти в місті» зібрали низку рекомендацій і лайфхаків, які допоможуть вам влаштувати комфортну та незабутню подорож.

Відзначимо, що сьогодні, в умовах карантину, мова не йде про закордонні поїздки. Але в Україні теж чимало прекрасних місць для відпочинку, включаючи дикі місця.


Вибір маршруту


Коли ви плануєте подорож з дитиною, дуже важливо вибрати правильне місце. Чим менша дитина, тим більш безпечним воно повинно бути. Наприклад, з однорічним малюком потрібно відпочивати в місцях зі швидким доступом до благ цивілізації, а з підлітком можна їхати хоч на край землі. У ситуації, що склалася сьогодні, краще вибирати місця, де відпочиває мінімальна кількість людей. Місця, де ви зможете тримати дистанцію.

Варто зазначити, що напрямок для подорожі потрібно вибирати з урахуванням інтересів усіх членів сім'ї. Потрібно знайти баланс, щоб відвідувані місця принесли задоволення всім.


Планування бюджету


Як відомо, подорож з дітьми завжди обходиться дорожче, ніж самостійна поїздка. Якщо дорослий може втриматися від спонтанних покупок, то малюк - не завжди. Якщо у вас обмежений бюджет на поїздку, вибирайте місця, де не дуже розвинена інфраструктура і нікуди витрачати гроші. Якщо ж ви подорожуєте у великі курортні міста, закладіть в бюджет гроші на розваги.


Збираємо валізу


Це, мабуть, найважче в плануванні подорожі. Зібрати все необхідне, при цьому не тягнучи з собою величезні валізи - завдання не з легких. Найкраще скласти список задовго до подорожі, поступово додаючи в нього нові пункти і викреслюючи те, без чого можна обійтися.

Практика показує, що багато речей можна купити на місці, багато чого є в готелях. Брати багато іграшок не варто, так як на місці дитина буде зайнята новими враженнями, та й без покупок нових сувенірів ви навряд чи обійдетеся. Одягу теж треба брати по мінімуму.



Photo: Freepik


Обов'язково продумайте транспорт для дитини, якщо вона ще маленька. Коляска повинна бути компактною і легкою. Крім цього, в ній повинно бути місце для сну, щоб ви могли в будь-який момент укласти малюка спати.


Вам знадобиться наша стаття: Аптечка для дитини в подорож


Дотримуємося режиму


На перші дні краще не планувати екскурсії, давши дітям можливість акліматизуватися. Виберіть темп вашої подорожі, якому ви будете слідувати протягом всієї поїздки. Всі діти різні, тому графіки будуть дуже індивідуальними: одні будуть готові днями безперервно ходити по новому місту, а інші насилу зможуть прогулятися 20 хвилин до пляжу. Основне правило - чим молодші діти, тим нижче темп.

Постарайтеся дотримуватися режиму, щоб ви і діти могли відпочити. Вибирайте час для прогулянок і сну, враховуючи температурний режим. На відпочинку обов'язково має бути тиха година, щоб до вечора всі могли відновитися.


Враження


Діти дуже незвично поводяться в подорожах. Іноді може здатися, що їм нецікаво і нудно, але через півроку-рік з'ясується, що малюк дуже добре запам'ятав поїздку і з задоволенням згадує все те, що з ним там відбувалося, де він встиг побувати, що їв і що бачив.



Photo: Freepik


Якщо дитина час від часу незадоволена подорожжю, не турбуйтеся - вона просто втомилася. Намагайтеся підбадьорювати малюка і підкреслювати важливість того, що він встиг побачити і дізнатися про нове місце. Не забувайте робити фото, за якими дитина зможе згадувати поїздку.


Вам може сподобатися наша стаття: Сімейні фотоархіви: збережіть важливі моменти


І найголовніше - пам'ятайте, що діти відчувають себе добре практично в будь-якому місці. Головне для них - спокійні батьки поруч. Намагайтеся не переживати через дрібниці, не нервуйте, а розслабтеся і насолоджуйтеся відпочинком. Тоді й діти запам'ятають тільки хороше, будуть спокійніше і щасливіше.


Читайте також: Безпека на воді: правила поведінки для дітей







Пошук