Топ-7 незвіданих місць України: куди поїхати на вихідних


Опубліковано 09 Липень 2020 о 11:00

Блог Діти в місті >  Топ-7 незвіданих місць України: куди поїхати на вихідних


Топ-7 незвіданих місць України: куди поїхати на вихідних

Photo: Freepik


Літо 2020 року - ідеальний час, щоб посвітити його подорожам по Україні. В цьому році досить ризиковано вирушати у відпустку за кордон. Чому б не присвятити цей час дослідження власної країни? Тим більше, у нас є на що подивитися!

«Діти в місті» зібрали незвичайні місця в Україні, які не залишать вас байдужими. Варто зазначити, що до багатьох з них потрібно добиратися на власному транспорті. Тому сміливо беріть сім'ю і вирушайте всі разом досліджувати Україну .


Кінбурнська коса



Photo: Instagram/yngvarrt


Піщана коса небаченої краси знаходиться в Миколаївській області. Косу іноді називають українськими Мальдивами, адже саме там можна побачити білий пісок і блакитну воду. З одного боку косу омиває Чорне море, а з іншого - Дніпро-Бузький лиман.



Photo: Instagram/pidriz


Пляжі на Кінбурнській косі безлюдні, а родзинкою острова є рожеві соляні озера. Відзначимо, що дістатися сюди можна на кораблі з Миколаєва або Херсона.


Санжейка



Photo: Instagram/christiekhlibovych


Санжейка - це село в Одеській області, яке славиться найчистішим морем і незабутнім видом на нього з обриву. Досвідчені туристи називають це місце одним з кращих пляжів під Одесою. Тут мало людей, є можливість відпочивати наметами, а також зняти будиночок у місцевих жителів.



Photo: Instagram/anna.savelyeva.1


На окрему увагу заслуговують прекрасні види - обов'язково візьміть з собою одяг для фотосесії.

Дістатися сюди можна на своєму автомобілі, на автобусі або маршрутці з Одеси, або на таксі .


Актовський каньйон



Video: Подорожі Україною


Каньйон знаходиться на річці Мертвовід, біля села Актово в Миколаївській області. Його часто називають українським Гранд-Каньйоном. Це унікальне місце з 90-метровими скелями і водоймами посеред них. Тут ви знайдете багато водоспадів і неймовірно красивих місць. Це місце не дуже популярне серед туристів, тому ви зможете насолодитися дикою природою і єднанням з нею. На каньйоні можна зупинятися з наметами.

Добиратися до каньйону потрібно на своєму транспорті. Орієнтиром буде село Трикрати.


Асканія-Нова



Video: 24 канал


Біосферний заповідник «Асканія-Нова» добре відомий серед туристів. Але ми вирішили додати його в цю добірку, так як до сих пір мільйони українців так і не побували в цьому дивовижному місці. Заповідник розташований в Херсонській області. Тут ви зможете побачити унікальних тварин, які живуть в природному середовищі. Це гарний приклад того, що диких тварин можна і варто побачити в природному місці існування, а не в клітках зоопарків.

Відзначимо, що у зв'язку з карантином в заповіднику обмежена частина екскурсій. Детально з графіком роботи можна ознайомитися на сайті «Асканії-Нови» .


Олешківські піски  



Photo:  Instagram/sergejonyshko


Українська пустеля знаходиться недалеко від Херсона. Це одна з найбільших пустель в Європі, яка з'явилася через мільйони овець, що з'їли всю траву і витоптали тутешній грунт. На початку XX століття пустеля, яка швидко розросталася, була справжньою екологічною катастрофою. Зупинити поширення змогли тільки сосни, які буквально взяли пустелю в кільце.



Photo: Instagram/andry_mandry



Сюди приїжджають кататися на сноубордах, позашляховиках і квадроциклах. Також тут можна встати з наметом, щоб поспостерігати за зоряним небом. Правда, найкраще для подорожей в пустелю підходить весна та осінь, так як влітку тут дуже жарко і температура піску іноді досягає 70 градусів за Цельсієм.


Читайте також: топ-10 замків і фортець, які варто показати дітям


Озеро Синевир 



Video: pokyVYtam | покиВИтам


Це найбільше гірське озеро в нашій країні, яке має побачити кожен українець. Синевир розташований в Карпатах, у верхів'ях річки Тереблі. Навколо озера активно розвивається інфраструктура. На березі Синевиру можна зупинитися на туристичній базі, а в колибі спробувати страви місцевої кухні. Там же можна замовити екскурсії та навіть покататися по озеру на човні. Нагадаємо, що поїздка на озеро - це ще й можливість відвідати єдиний в Україні центр реабілітації бурих ведмедів.


Лядівський скельний монастир



Video: А ти знав? 


Лядівський Усікновенський скельний чоловічий монастир - одна з визначних пам'яток Вінницької області. Він знаходиться в селі Лядова. Це перший християнський монастир в цьому краї. Дивовижної краси споруда знаходиться на обриві, на березі Дністра. Відзначимо, що під час відвідування місця потрібно дотримуватися правила: жінки повинні заходити в хустках і спідницях.


Бакота



Photo:  Instagram/katerinaguide


Українська Атлантида, яку ви не знайдете на карті. Бакота - це село, яке було затоплено під час будівництва Дністровського гідровузла.



Photo: iren_tio7


Це мальовниче місце розташоване в годині їзди від залізничної станції Кам'янець-Подільський. Орієнтир - селище Стара Ушиця Хмельницької області. У цьому місці ви зможете насолодитися тишею і спокоєм.


Блакитна лагуна



Video: Карпатами – журнал про Карпати


Мало хто знає, але на Закарпатті є український варіант Блакитної лагуни. Це красиве місце в карпатських горах з водою бірюзового кольору. Туристи приїжджають сюди за дикою природою, розкішними пейзажами і свіжим повітрям. Водоспад з вируючою водою і холодна вода лагуни, яка ніколи не прогрівається, не залишать вас байдужими. Там же можна побачити вузькоколійку, яка з'єднувала села через отвір в скелі.

Лагуна знаходиться в районі селища Чорноголова Закарпатської області. Будьте готові до довгої пішої прогулянки .


Читайте також: Школа для батьків: топ порад і правил для відпочинку з дитиною







Пошук