Топ-5 ідей для літнього пікніка з популярних казок


Опубліковано 28 Липень 2020 о 11:00

Блог Діти в місті >  Топ-5 ідей для літнього пікніка з популярних казок


Топ-5 ідей для літнього пікніка з популярних казок

Photo: Freepik 


Діти обожнюють літні пікніки, адже їсти на природі - це так цікаво. Традицію вибиратися на пікнік придумали в Англії. Кілька століть тому там навіть створили правила пікніка. Тому подібний відпочинок на природі найчастіше описувався в англійській літературі. Сьогодні пікніки організовують найчастіше біля річки, поєднуючи купання і смачні перекуски. Ми ж пропонуємо побалувати дитину пікніком зі сценарієм, поєднавши приємне (їжа на свіжому повітрі та відпочинок) з корисним (читанням).

Їжа - невід'ємна частина життя, тому вона фігурує в багатьох фільмах, мультиках і навіть книгах. «Діти в місті» згадали популярні дитячі казки, за мотивами яких можна провести неймовірний пікнік, який ваша дитина ніколи не забуде.


Льюїс Керролл, «Аліса в Країні чудес»


Напевно кожна дитина, яка читала або дивилася «Алісу», дивувалася божевільному чаюванню, на яке випадково забрела дівчинка. У книзі описано довгий стіл, за яким сиділо відразу кілька персонажів і пили чай. Фішкою чаювання було постійне пересування навколо столу.

Збираючись на пікнік в стилі «Аліса в країні чудес», обов'язково прочитайте уривок про пікнік, розподіліть ролі та візьміть елементи костюмів, щоб було цікавіше. Добре, якщо на пікніку буде відразу кілька дітей. Головним частуванням пікніка крім їжі повинен бути чай.


Кеннет Грем, «Вітер у вербах»



Photo: Freepik


Ця повість шотландського письменника розповідає про пригоди дядечка Рета (водяного щура), а також Крота, Борсука і Тоуда (жаби). Ця повість про тварин, за допомогою яких автор описав англійське суспільство початку XX ст. У книзі описано прекрасний багатий пікнік, на який збирався дядечко Рет.

Головний герой взяв з собою довгий французький батон, ковбаску, сир і виноградний сік. Обов'язково прочитайте дітям уривок, в якому смачно описані збори Рета на пікнік. Після такого опису так і хочеться приступити до їжі.


Алан Мілн, «Вінні-Пух і всі-всі-всі»


Крістофер Робін запропонував своїм друзям з'їсти всі запаси під час експедиції, щоб легше було йти далі. Це сталося в той момент, коли друзі довго йшли і втомилися. Не варто відходити від сценарію казки - сміливо пакуйте рюкзаки і шукайте «галявину з зеленою травою» (рядок з книги), на якій можна буде підкріпитися.


Читайте також: Корисне читання: добірка книг для маленьких розумників


Джером К. Джером, «Троє в човні, не рахуючи собаки»



Photo: Freepik


Це гумористична повість, що розповідає про прогулянку на човні по річці Темзі. Цей пікнік обов'язково повинен проходити на березі річки або озера, адже, згідно з описом, після дегустації м'ясних пирогів, тарілки потрібно помити в річці, «повиснувши з берега». За словами одного з героїв книги, миття посуду - «головна чарівність пікніка».

До речі, їли дівчата прямо на траві, постеливши на землю носовичок.


Аркадій і Борис Стругацькі, «Пікнік на узбіччі»


Ця фантастична повість, звичайно, розрахована на більш дорослого читача, але в ній описано прекрасний пікнік, ідею для якого можна запозичити. Цей сценарій відмінно підійде для відпочинку з підлітком.

У книзі описано справжнісінький відпочинок на природі з ночівлею: ліс, багаття, намети і музика. Обов'язкові атрибути - їжа, напої та фотоапарати, щоб зняти цю неповторну мить. Додамо, що в повісті описуються неприємні наслідки багатьох сучасних пікніків, коли люди залишають після себе сміття і розруху в місцях, де вони відпочивали. Обов'язково розкажіть дітям про те, яким потрібно залишати після себе місце відпочинку, і на власному прикладі продемонструйте це.


Варто відзначити, що пікнік можна провести в стилі будь-якої казки або мультика, навіть якщо там не присутня їжа. Залучайте дітей до організації поїздки, щоб їм було ще цікавіше. Пам'ятайте, що до осені залишився всього один теплий місяць, тому потрібно поспішити насолодитися ним.


Вам може стати в нагоді наша стаття: Читаємо перед сном: топ-7 книг, які повинна прочитати кожна дитина







Пошук