Топ-5 рецептів літнього желе
Опубліковано 13 Липень 2021 о 10:00
Блог Діти в місті > Топ-5 рецептів літнього желе
Спека активно набирає оберти. Найближчим часом в Україні очікується температура вище 30-33 градусів. У таку спеку у людей сильно знижується апетит, але поласувати прохолодними напоями і літніми десертами не відмовиться ніхто. «Діти в місті» зібрали топ-5 рецептів літнього желе на будь-який смак.
Кращий десерт
Смачне і апетитне желе можна приготувати зі свіжих або свіжозаморожених ягід, соків, сиропів або варення. Щоб поліпшити смак, в желе додають цедру лимона або апельсина. Варіантів цього десерту безліч. Головне, все зробити правильно, щоб воно добре застигло. Діти в захваті від цього десерту, який одним своїм виглядом піднімає настрій і покращує апетит. Ця смакота буде дуже до речі після обіду.
Желе з варення
Вам знадобиться:
- 1 склянка варення,
- 0,5 склянки цукру,
- 25 грам желатину,
- 2,5 склянки води.
Приготування:
Залийте желатин холодною водою і дайте настоятися годину. Варення залийте гарячою водою. Додайте до варення цукор і варіть на вогні 10 хвилин. Для менш солодкого десерту можете відмовитися від цукру. Змішайте воду, желатин і варення, і дайте десерту застигнути.
Бананово-молочне желе
Вам знадобиться:
- Молоко - 750 мл,
- Банан - 1 шт,
- Желатин - 30 грам,
- Цукор - 2 ст.л. або за смаком,
- Ванільний цукор - 1 ч. л.
Приготування:
У блендер налийте молоко, додайте цукор і ванілін. Банан наріжте шматочками. Додайте банан до молока і все збийте. Розведіть желатин, влийте його через сито в молоко і знову все збийте.
Читайте також: топ-5 рецептів домашніх лимонадів
Желе із соку
Вам знадобиться:
- Желатин - 25 г,
- Сік - 2 склянки,
- Цукор - 1 ч. л.
Приготування:
Залийте желатин соком (апельсиновим, персиковим, ананасовим або абрикосовим) і залиште на годину. Коли желатин почне застигати, додайте цукор і прогрійте суміш, безперервно помішуючи, до повного розчинення цукру і желатину. Готове желе розлити в порційний посуд і охолодити в холодильнику до повного застигання.
Желе з ягід
Вам знадобиться:
- 200 гр. ягід,
- 50 гр цукру,
- 1,5 ст. л. желатину,
- 400 мл води.
Приготування:
Ягоди необхідно проварити у воді з цукром, довівши до кипіння. Готовий компот проціджуємо, прибираючи ягоди. Додаємо попередньо замочений желатин. Розливаємо по формах і охолоджуємо.
Апельсинове желе
Вам знадобиться:
- 1.5 кг апельсинів,
- 150 мл желатину,
- Цукор за смаком.
Приготування:
Вичавлюємо апельсиновий сік і заливаємо ним желатин. Добре перемішуємо і залишаємо для набухання. У посуд наливаємо сік, що залишився, додаємо цукор за смаком, перемішуємо. Ставимо на плиту і на слабкому вогні доводимо сік до кипіння. Знімаємо з вогню, додаємо набряклий желатин і залишаємо остигати.
Вам може сподобатися наша стаття: літні напої и для дітей