Скасування ЗНО-2022: як відбуватиметься вступна кампанія в Україні


Опубліковано 25 Березень 2022 о 10:00

Блог Діти в місті >  Скасування ЗНО-2022: як відбуватиметься вступна кампанія в Україні


Скасування ЗНО-2022: як відбуватиметься вступна кампанія в Україні

Photo: Freepik


Верховна Рада схвалила законопроєкт №7132, який дозволяє у 2022 році одноразово скасувати зовнішнє незалежне оцінювання та змінити алгоритм вступу до університетів. Про це повідомив міністр освіти Сергій Шкарлет у своєму Telegram.

За словами міністра, держава висловила довіру українським вчителям, які в цьому році виставлятимуть підсумкові оцінки без державної підсумкової атестації, яку теж скасували. Крім того, міністр звернувся до українських вишів, закликавши їх докласти максимум зусиль, щоб вступна кампанія пройшла на засадах доброчесності та прозорості.



Photo: Freepik


У Міносвіти зазначили, що в цьому році будуть створені безпечні умови для проведення вступної кампанії, а всі офлайн-процедури вступу будуть проводитися з дотриманням безпекових протоколів.

Згідно з законопроектом, прийом на навчання здійснюватиметься в особливому порядку, який визначить Міністерство освіти. Сергій Шкарлет наголосив, що наразі відомство спільно з освітянами, експертами та нардепами працює над затвердженням остаточного механізму вступу у 2022 році.


Читайте також: Новини освіти: скасування ЗНО, відновлення навчального процесу та вступна кампанія


Як зазначила народна депутатка Наталія Піпа у своєму Фейсбуці, наразі розглядається можливість проведення мультипредментного онлайн-тесту (українська мова, історія України, математика), який будуть здавати діти в безпечних місцях. Крім того, нардепи хочуть дати можливість здавати тест у посольствах та консульствах України за кордоном.



Photo: Freepik


Попередньо тестування планують проводити у липні, але можливі зміни в залежності від ситуації на фронті.


Вам може знадобитися наш каталог, де зібрані всі освітні новини та ініціативи.






Пошук