Коли українці здаватимуть НМТ та інші новини освіти


Опубліковано 16 Травень 2022 о 10:00

Блог Діти в місті >  Коли українці здаватимуть НМТ та інші новини освіти


Коли українці здаватимуть НМТ та інші новини освіти

Photo: Freepik


Через війну в Україні українські школярі вимушені завершувати навчальний рік в дистанційному режимі. Абітурієнтів попереду чекають екзамени – національний мультипредметний тест, який цього року замінить ЗНО. «Діти в місті» зібрали найголовніші новини освіти на даний момент.


Коли школярі здаватимуть НМТ


Український центр оцінювання якості освіти надіслав майже 400 тис. повідомлень потенційним учасникам НМТ. В смс містяться дані, необхідні для входу на свою інформаційну сторінку, тому їх необхідно обов’язково зберегти.

Зазначається, що всі повідомлення повинні були розіслати до 11 травня. Якщо вашій дитині не прийшло смс, необхідно протягом 12-19 травня зателефонувати на спеціальну «гарячу лінію» і отримати відповідні дані.



Photo: Міносвіти


Тим часом, міністр освіти та науки Сергій Шкарлет затвердив календарний план організації та проведення НМТ.


Тестування проходитиме в три сесії:

  • основна: 18 липня – 10 серпня;
  • додаткова: 16–20 серпня;
  • спеціальна: 12–16 вересня.


Зазначається, що діти, які не мали можливості зареєструватися на основну сесію, отримають можливість зробити це на своїй інформаційній сторінці:

  • з 10 до 20 червня,
  • з 8–12 липня.


Раніше в Українському центрі оцінювання якості освіти опублікували роз’яснення про оцінювання блоку з української мови, математики та історії України.


Вступ до вишів


Заклади вищої освіти продовжують освітній процес та працюють над вступною кампанією 2022 року. Як повідомив Сергій Шкарлет, в Україні також готові приймати на навчання іноземців.

Щоб стати студентом закладу освіти в Україні, потрібно здійснити п’ять кроків, які виписані в інфографіці.



Photo: Міносвіти


Зарахування до школи


Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет підписав наказ щодо зарахування учнів до закладів загальної середньої освіти. Керівників закладів зобов’язали організувати прийом заяв, забезпечити проведення конкурсних випробувань для 5-11 класів ЗЗСО та здійснити видачу наказів про зарахування до початку 2022/23 навчального року.


Читайте також: Новини освіти: завершення навчального року, мультитест та зарахування до школи







Пошук