Освіта в ЄС: добірка програм та пропозицій для українців


Опубліковано 24 Травень 2022 о 13:00

Блог Діти в місті >  Освіта в ЄС: добірка програм та пропозицій для українців


Освіта в ЄС: добірка програм та пропозицій для українців

Photo: Freepik


Мільйони українців змушені були виїхати з України через повномасштабну російську агресію. Тисячі абітурієнтів та студентів опинилися за межами Батьківщини без чіткого розуміння, що робити далі. Деякі випускники планують вступати до українських вишів, втім, є й ті, хто на деякий час залишиться за кордоном. Крім того, є сотні тисяч школярів, які пішли або підуть навчатися до шкіл за кордоном.

«Діти в місті» зібрали пропозиції зарубіжних навчальних закладів, які можуть бути корисними для українців.


Пошук школи та навчання за кордоном


Українських біженців у великій кількості приймають майже у всіх країнах Європи. Місцева влада докладає зусиль, щоб діти з України мали можливість продовжити навчання та адаптуватися до життя у новій країні.

На сайті освітнього омбудсмена України з’явилася інформація по країнах, де є можливості для здобуття освіти та продовження навчання за українськими програмами.


Обирайте країну вашого перебування та шукайте варіант, який вам найбільше підходить.


Крім того, Міністерство освіти і науки запустило освітній чат-бот EducationUaBot, який допомагає знайти садочки, школи та коледжі за кордоном.


Зверніть увагу на наш каталог: "Освіта за кордоном".


Програми для українців



Photo: Freepik


Оксфорд

З вересня 2022 року в Оксфорді запроваджують стипендії для українців на річну магістерську програму навчання. Щоб спробувати свої сили та отримати стипендію, необхідно подати заявку на сайті до 20 червня.


Більш детально про вимоги та умови програми читайте за посиланням.


Варто зазначити, що стипендія передбачає повне фінансове забезпечення студентів. Вона покриє витрати на проживання та харчування. Отримати стипендію мають змогу 20 українців.


Університет Пенсільванії

Українці можуть подати заявку на річну стипендію в Університеті Пенсільванії. Стипендія покриє витрати на проживання, курси та програми університету, медичне страхування та оформлення візи.

Щоб взяти участь у програмі, необхідно надіслати заявку на електронну пошту директора програми Кевіна М. Ф. Платта (kmfplatt@sas.upenn.edu).


Детальніше про програму читайте за посиланням.


Miami Herbert

З серпня 2022 року Miami Herbert надаватиме декілька бізнес-стипендій для українських біженців. Більш детально про програму та умови навчання читайте на сайті закладу.


Варто зазначити, в США є багато пропозицій для українців у різних навчальних закладах. Ознайомитися з ними можна на спеціальному сайті.


Університет Цюріху у Швейцарії

Українські студенти, які володіють англійською або німецькою на рівні мінімум B1, можуть безкоштовно навчатися в Університеті Цюріху. Крім цього, студенти мають можливість отримати додаткову фінансову допомогу.


Більш детально читайте за посиланням.


Ягеллонський університет у Польщі

Польський ВНЗ пропонує українцям продовжити навчання. Студенти мають змогу навчатися протягом літнього семестру, вступити на перший або наступний курс. Навчання стартує з 1 жовтня 2022 року.

Для вступу потрібно подати заяву до відповідного деканату. Подробиці за посиланням.


Вам може знадобитися наша стаття: Чому українці відправляють дітей навчатися за кордон: плюси та мінуси освіти за межами України


Ukrainian Global University



Photo: Freepik


Щоб допомогти українцям отримати якісну освіту за кордоном або продовжити навчання, провідні українські ВНЗ спільно з урядом започаткували ініціативу Ukrainian Global University.

UGU допомагає українським абітурієнтам вступити до вишів по всьому світу, скориставшись спеціальними програмами та стипендіями. Головною умовою є повернення до України після завершення війни.

На даний момент триває набір на новий навчальний рік та деякі літні програми. До ініціативи приєдналися такі відомі виші, як Стенфорд, університет Торонто, Паризький університет тощо. В UGU зазначають, що географія доступних пропозицій постійно розширюватиметься.

Ознайомитися з усіма доступними програмами можна на сайті ініціативи.


Читайте також: Новини від МОН: екзаменаційні центри, документи про освіту та IT-реформа







Пошук