Новини від МОН: екзаменаційні центри, документи про освіту та IT-реформа


Опубліковано 23 Травень 2022 о 12:00

Блог Діти в місті >  Новини від МОН: екзаменаційні центри, документи про освіту та IT-реформа


Новини від МОН: екзаменаційні центри, документи про освіту та IT-реформа

Photo: Freepik


23 травня міністр освіти та науки Сергій Шкарлет повідомив про початок одинадцятого тижня навчання в умовах воєнного стану. Наразі освітні заклади у 15 областях продовжують освітній процес у дистанційній формі.

«Діти в місті» зібрали найактуальніші новини освіти на даний момент.


Національний мультипредметний тест


Сергій Шкарлет підписав наказ, яким затвердив перелік закордонних пунктів для проведення НМТ. Таким чином Міносвіти забезпечує можливість скласти екзамен тим дітям, які були вимушені залишити Україну через військові дії.

Зазначається, що вже є домовленості з 39 містами у більшості європейських країн.


Детальніше можна подивитися на карті.



Photo: Freepik


Крім цього, було затверджено перелік населених пунктів в Україні, де створять екзаменаційні центри для проведення НМТ.

Тестування планують проводити в 20 областях та м. Києві. Наразі неможливо провести НМТ у Донецькій, Луганській, Харківській і Херсонській областях та АР Крим.

У Міносвіти зазначили, що не розголошують адреси центрів тестування з міркувань безпеки. Учасники зможуть обрати населений пункт для тестування з 20 травня на своїх інформаційних сторінках.


Нагадаємо, що до 7 червня (включно) триватиме етап підтвердження участі в основній сесії НМТ. Підтвердити свою участь можна на особистій сторінці.


Ті абітурієнти, які не зможуть підтвердити свою участь у тестуванні, не матимуть змогу скласти НМТ під час основної сесії. Втім, у Міносвіти анонсували проведення ще двох додаткових сесій, які триватимуть:

  • з 16 до 20 серпня;
  • з 12 до 16 вересня.


Раніше в Українському центрі оцінювання якості освіти опублікували роз’яснення про оцінювання блоку з української мови, математики та історії України.


Документи про освіту


Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет підписав наказ щодо забезпечення видачі документів про загальну середню освіту випускниками шкіл в умовах воєнного стану.

Зазначається, що діти зможуть отримати документи, навіть якщо знаходяться за кордоном або стали внутрішніми переселенцями. Ті заклади освіти, в яких неможливо організувати видачу документів, мають повідомити про це у відомство.


Вам може стати в нагоді наша стаття: Як підтримати бажання вчитися у воєнний час


IT-освіта



Photo: Freepik


Попри повномасштабну війну в Україні уряд продовжує працювати заради майбутнього українських дітей. У співпраці з Мінцифрою Міністерство освіти відновило роботу над модернізацією змісту шкільного курсу «Інформатика NewG», який був створений в рамках реформи IT-освіти.

Основне завдання реформи – оновлення шкільного курсу з інформатики. Планується створити освітні ресурси, які будуть розміщені на спеціальному сайті Всеукраїнської школи онлайн.

У відомстві зазначають, що наразі проводять набір вчителів, які займатимуться пілотним запуском оновленої програми в своїх школах.


Читайте також: Новини освіти: скасування ЗНО, відновлення навчального процесу та вступна кампанія







Пошук