Нові програми підтримки українців: подробиці


Опубліковано 10 Червень 2022 о 10:00

Блог Діти в місті >  Нові програми підтримки українців: подробиці


Нові програми підтримки українців: подробиці

Photo: Freepik


З початку війни в Україні за кордон виїхало понад 5,3 млн українських громадян. Крім того, мільйони українців змушені були шукати нову домівку в більш безпечних містах України. Для українців, які постраждали від війни, діє багато програм підтримки та допомоги, як всередині країни, так і за її межами.

«Діти в місті» зібрали декілька нових ініціатив, які можуть бути корисними нашим читачам.


Допомога від Червоного Хреста


У червні Червоний Хрест запустив нову ініціативу, яка покликана допомогти незахищеним верствам населення. Фінансову підтримку в розмірі 2500 гривень зможуть отримати переселенці, а також ті українці, які досі залишаються в зоні бойових дій.

На допомогу можуть розраховувати сім`ї, які мають статус малозабезпечених та до війни проживали в одній із громад, яка постраждала від військових дій.


Наразі на допомогу мають право жителі наступних областей:

  • Донецької,
  • Луганської,
  • Запорізької,
  • Житомирської,
  • Київської,
  • Миколаївської,
  • Сумської,
  • Харківської,
  • Херсонської,
  • Чернігівської.



Photo: Freepik


Кошти виділятимуть автоматично, використовуючи інформацію, надану Червоному Хресту Міністерством соцполітики України. Учасники програми отримають повідомлення на мобільний телефон про включення до програми. Зазначається, що волонтери та співробітники Червоного Хреста можуть вибірково зателефонувати до деяких учасників програми, щоб провести невелике інтерв'ю.

Кошти нараховуватимуться на рахунок ПриватБанку тим, у кого є рахунок. Інші учасники програми зможуть отримати гроші в будь-якому відділенні ПриватБанку.


Питання про виплати можна уточнити у контактному центрі Червоного Хреста: 0 800 300 155.


Скористайтеся нашою добіркою «Нові види допомоги українцям: на що варто звернути увагу», в якій зібрані різні пільги та програми.


Долаємо стрес разом



Photo: Freepik


ЮНІСЕФ спільно з Всеукраїнським громадським Центром "Волонтер" розробили безкоштовний курс «Долаємо стреси разом», який допоможе батькам краще розуміти себе та свою дитину. Курс допоможе працювати з наслідками стресу, справлятися з негативними емоціями та знаходити ресурси для нормального життя у такий непростий час.


Розпочати навчання можна за посиланням.


«ЯМаріуполь»


У Хмельницькому відкриється центр комплексної підтримки переселенців «ЯМаріуполь». Наразі у місті перебуває вже близько п’яти тисяч українців, які вимушені були виїхати з Маріуполя. У центрі жителі зруйнованого міста зможуть отримати всю необхідну підтримку та допомогу. Подібні хаби планують відкрити також у Вінниці, Запоріжжі, Дніпрі та Києві.


Читайте також: Освіта в ЄС: добірка програм та пропозицій для українців







Пошук