Топ-5 математичних ігор з кубиками


Опубліковано 01 Серпень 2022 о 10:00

Блог Діти в місті >  Топ-5 математичних ігор з кубиками


Топ-5 математичних ігор з кубиками

Photo: Freepik


Любов до математики прищеплюється з самого дитинства. Звісно, є діти, яким підрахунки даються легко. Але є й ті, хто більше любить гуманітарні науки.

«Діти в місті» зібрали для вас найцікавіші ігри з кубиками, які розбавлять сімейне дозвілля. Якщо ваша дитина обожнює математику, вона буде в захваті від добірки ігор. Якщо ж ні, вони допоможуть зрозуміти, що математика може бути веселою та цікавою.


Чотири в ряд


Для гри вам знадобиться роздруковане поле з цифрами та 2-4 кубики. Для перемоги у грі необхідно першим заповнити чотири числа в ряд. Закрити число можна, якщо вдасться отримати його при складанні та відніманні цифр, що випали на кубиках.

Чим більше кубиків бере участь у грі, тим складніше буде проводити обчислення.



Photo: з відкритих джерел


Photo: з відкритих джерел


Photo: з відкритих джерел


Рахуємо та забираємо


Для гри знадобиться 4 кубики та 10 жетонів (можна використовувати цукерки, гудзики або саморобні жетони).

На початку гри кожному видається по 2 кубики та 5 жетонів. Перемагає той, хто захопить усі жетони супротивника.

Одночасно гравці кидають кубики та складають суму двох значень. Той, у кого випало більше, краде жетон у суперника. Гра триває доти, доки один із гравців не збере всі жетони.

У цю гру можна грати також з дітьми молодшого віку, які ще не вміють складати числа. Для цього використовуйте по одному кубику. Для старших дітей, навпаки, можна використовувати три або чотири кубики.


Читайте також: Ігри, які допоможуть розвивати soft skills у дитини


12


Для гри вам знадобиться три кубики та ігрове поле, яке можна роздрукувати чи змалювати. Перемагає той, хто першим дійшов до цифри 12 і повернувся на початок.

У грі завжди задіяні три кубики. Цифри на кубиках можна використовувати по одному, а також складати їх. Щоб просуватися по полю, потрібно по черзі викидати відповідні цифри – від 1 до 12. Після цього потрібно повернутися по полю у зворотному напрямку. Якщо гравцеві вдається просунутися полем, він кидає кубики ще раз. Якщо потрібного числа немає, хід переходить до наступного гравця.


Photo: з відкритих джерел


Більше всіх


Ця гра підійде тим, хто хоче потренувати множення. Для гри знадобиться один кубик, ручка та папір для підрахунку очок. Перемагає той, хто після шести ходів матиме найбільшу суму балів.

Гра стартує з кидка кубика. Гравець записує цифру, що випала, помножуючи її на цифру від 1 до 6 на вибір. Після цього хід переходить до наступного гравця. Нюанс гри в тому, що кожну цифру можна використовувати лише один раз. Наприклад, якщо ви вибрали шістку, щоб помножити її на цифру, що випала, більше шістку до кінця гри ви вибрати не зможете.

Після шести кидків учасники підсумовують бали та визначають переможця.



Photo: з відкритих джерел


Щоб ускладнити гру можна грати двома кубиками.


Вам може стати в нагоді наша добірка: Головоломки та інтелектуальні ігри для дітей, які розвивають увагу та мислення


Чиказькі кістки


Для гри вам знадобиться 2 кубики, ручка та таблиця (роздрукована або намальована). Перемагає той, хто зможе набрати найбільшу кількість балів за 11 раундів.

У кожному ході гри є цільовий бал – від 2 до 12. У першому раунді – 2, у другому – 3 і так до 12. Завдання гравця – викинути цільовий бал у свій хід. Якщо гравцеві вдається викинути комбінацію, яка дає цільовий бал у сумі, він записує його собі в поле. Якщо ні, то за раунд він не отримує очок.

Наприкінці гри всі отримані бали підсумовуються та визначається переможець.



Photo: з відкритих джерел


Вам може стати в нагоді наша стаття: Як прищепити дитині любов до математики







Пошук