Майстер-класи для дітей, які можна провести вдома


Опубліковано 15 Грудень 2022 о 10:00

Блог Діти в місті >  Майстер-класи для дітей, які можна провести вдома


Майстер-класи для дітей, які можна провести вдома

Photo: Freepik


Розваги для дітей з користю – це те, про що мріють батьки. Знайти таке заняття, щоб дитина і зайнята була, і навчалася, і весело час провела. Майстер-класи прекрасно відповідають усім пунктам. Зазвичай, їх проводять фахівці за спеціальними програмами. Та, по-перше, зараз є складність, щоб зібратися у групу. По-друге, не завжди є можливість проводити майстер-класи у спеціально відведених для цього приміщеннях.

«Діти в місті» підготували для вас добірку майстер-класів, які легко можна провести вдома на будь-яку кількість дітей. Головне – мати гарний настрій. Зберігайте відео-інструкції та скористайтеся ними під час вимкнення електроенергії. Ви можете скачати відео або зробити запис екрану, щоб нічого не забути.


Скористайтеся зручною функцією на YouTube та зберігайте/завантажуйте відео, щоб подивитися, коли не буде світла. Завантажені в додатку відео можна дивитися, навіть, якщо відсутня мережа. Вони зберігаються до 29 днів. Шукайте кнопку «завантажити» під відео в YouTube, після чого шукайте завантажені відео в бібліотеці додатку.


Петриківський розпис


Простий і захоплюючий майстер-клас з малювання. На прикладі малювання ягідок діти вивчать основні прийоми і принципи петриківського розпису.



Video: Оксана Тымчишина


Створення 3D-фруктів


Паперова пластика дозволяє створювати об’ємні фігури з паперу. Дітям вона дається легше, ніж оригамі, адже тут можна дати волю уяві, і навіть якщо не дотримуватися чітких вимог, дитина все одно зможе зробити красиву поробку.



Video: Чернігівська обласна бібліотека для дітей


Малювання кавою


На цьому майстер-класі юні художники вивчать нестандартний підхід до малювання. Замість фарб вони застосують каву.



Video: Оксана Тымчишина


Зентангл


Зентангл – це незвична техніка абстрактного малювання. Її особливість полягає в тому, що діти створюють повторювані елементи, які потім складаються у неймовірні малюнки і образи. Крім того, психологи використовують зектангл як один із видів арт-терапії.



Video: Видавництво Навчальна книга — Богдан


Плетіння браслетів зі стрічок


На цьому майстер-класі діти навчаться створювати красиві і милі аксесуари. Вони можуть підбирати колір під одежу, стиль та настрій.



Video: Анжеліка Васильєва


Вам може сподобатися наша стаття: Дитячі саморобки: чим зайняти дитину, коли немає світла


Створення мила


За допомогою батьків діти навчаться готувати мило. Батькам варто приготувати все необхідне, а далі діяти згідно інструкцій на відео. Дітям потім буде приємно митися тим милком, яке вони створили власноруч – і чистенькі, і раденькі.



Video: King’s Kids Діти Царя


Плетіння мавпочки з бісеру


Чудовий майстер-клас для розвитку концентрації та дрібної моторики. Діти плестимуть брелок-мавпочку за заданою у відео схемою.



Video: Видавництво Навчальна книга — Богдан


Музичні інструменти своїми руками


Ваша дитина любить музику? То чому б разом не створити прості й оригінальні музичні інструменти з того, що є під рукою. Після того, як зробите, можна разом зіграти на них, наче відомий автентичний гурт.



Video: ЗДО №5 "Пізнайко" м. Луцьк


Іграшка-антистрес


Ще одна терапевтична іграшка. Дуже проста і дуже весела. Її можна м’яти, розтягувати, бавитися з нею та дарувати друзям.



Video: Веселі Саморобки


Віночок


Взимку складно й недоречно шукати квіти для поробок. Тому діти займуться тим, що з кольорового паперу виготовлятимуть один із символів української культури – віночок.



Video: Видавництво Навчальна книга — Богдан


Читайте також: Квести для дітей: влаштовуємо свято вдома







Пошук