Як прищепити дитині корисні харчові звички: практичні поради


Опубліковано 15 Лютий 2023 о 10:00

Блог Діти в місті >  Як прищепити дитині корисні харчові звички: практичні поради


Як прищепити дитині корисні харчові звички: практичні поради

Photo: Freepik


Виховання здорових харчових звичок у дітей є найважливішим завданням для батьків, оскільки це закладає основу для здорового харчування та міцного здоров’я на все життя.

«Діти в місті» зібрали практичні поради, яких варто дотримуватися батькам, щоб допомогти своїм дітям сформувати звички здорового харчування.


Показуйте приклад

Найчастіше діти наслідують приклад своїх батьків. Тому, демонструючи звички здорового харчування, ви спонукатимете свою дитину робити те саме. Вживайте різноманітну їжу з усіх груп продуктів, уникайте переїдання та пропусків їжі.


Залучайте дітей до планування та приготування їжі

Дозвольте дітям допомагати планувати ваш раціон та готувати їжу. Це дасть їм відчуття контролю над тим, що вони їдять, і допоможе зрозуміти важливість здорового харчування.


Читайте також: Топ-5 страв із капусти, які сподобаються дітям


Пропонуйте різноманітні варіанти

У дітей має бути вибір зі здорових варіантів їжі, включаючи фрукти, овочі, цільні зерна та нежирні білки. Заохочуйте їх пробувати нові страви та будьте терплячі, якщо їм знадобиться деякий час, щоб звикнути до них.


Навчайте

Щоб дитина розуміла, яка їжа корисна, а яка може зашкодити організму, дитину треба навчати. На порталі «Знаїмо» запропонували цікавий спосіб для навчання малечі за допомогою розмальовок та вітамінного календаря. Хто ж із дітей відмовиться отримати суперсилу та стати овочевим чемпіоном!



Photo: «Знаїмо»


Photo: «Знаїмо»


Photo: «Знаїмо»


Photo: «Знаїмо»


Photo: «Знаїмо»


Матеріали в гарній якості можна завантажити за посиланням.


Зробіть час їжі приємним досвідом

Намагайтеся створити невимушену приємну атмосферу під час прийомів їжі. Уникайте відволікаючих факторів, таких як телебачення і гаджети, заохочуйте розмови та спілкування з близькими.


Обмежте вживання нездорової їжі та солодких напоїв

Різноманітні смаколики дуже спокусливі для дітей та дорослих, але вони не є поживними та можуть сприяти нездоровому збільшенню ваги. Обмежте ці продукти та заохочуйте своїх дітей вибирати більш здорову їжу.


Контролюйте порції

Навчіть дітей контролювати порції. Для цього використовуйте невеликі тарілки. Крім цього, заохочуйте дітей їсти, поки вони не наситяться, а не доїдати все, що є в тарілці.


Заохочуйте фізичну активність

Регулярна фізична активність є важливою частиною здорового способу життя і може допомогти вашій дитині підтримувати нормальну вагу. Заохочуйте свою дитину до активності, разом займаючись фізичними вправами та щодня виділяючи час для простих вправ.


Прищеплення дітям звичок здорового харчування – важливе завдання, яке вимагає терпіння, зусиль і позитивного настрою. Дотримуючись цих практичних порад, ви можете допомогти своїй дитині розвинути здорові стосунки з їжею та напрацювати хороші звички, які залишаться на все життя.


Зверніть увагу на нашу статтю: «Ложку за маму, ложку за тата»: фрази, які не варто говорити дитині під час їжі







Пошук