Спорт для всієї сім’ї: прості пози йоги для дітей


Опубліковано 02 Березень 2023 о 10:00

Блог Діти в місті >  Спорт для всієї сім’ї: прості пози йоги для дітей


Спорт для всієї сім’ї: прості пози йоги для дітей

Photo: Freepik


Йога — чудовий спосіб познайомити дітей із фізичною активністю, а також навчити їх уважності та розслабленню. У той час як багато дорослих відчули переваги йоги, діти також можуть отримати велику користь від практики.

«Діти в місті» підібрали для вас кілька простих поз йоги, які можна спробувати практикувати разом з дітьми. Ці пози ідеально підійдуть для того, щоб познайомити дитину з йогою.


Собака, яка дивиться вниз

Ця поза чудово підходить для розтягування підколінних сухожиль, литок і хребта. Це також допомагає покращити концентрацію та знімає стрес і тривогу. Почніть на руках і колінах, потім підніміть стегна до стелі, щоб утворити перевернуту V-подібну форму. Ноги тримайте на ширині стегон, а руки на ширині плечей.


Поза дерева

Щоб виконати цю позу, встаньте, розставивши ноги на ширині стегон і розвівши руки по боках. Перенесіть вагу на ліву ногу, а праву ногу притисніть до внутрішньої частини лівого стегна. Натисніть ступнею на стегно і піднесіть руки до серцевого центру. Зробіть кілька вдихів, а потім поміняйтеся сторонами.


Поза кобри

Ляжте на живіт, поклавши руки під плечі. Натисніть на руки, щоб підняти груди та голову над землею, тримаючи лікті близько до тіла. Ця поза допомагає зміцнити руки, спину та тіло.



Photo: Freepik


Поза метелика

Сядьте, торкаючись підошвами ніг одна одної, а коліна розведіть у сторони. Тримайтеся за щиколотки і обережно помахайте колінами вгору та вниз, як крилами метелика. Ця поза допомагає розкрити стегна і розтягнути внутрішню частину стегон.


Поза щасливого малюка

Ляжте на спину та підніміть коліна до грудей. Візьміться руками за зовнішню сторону стоп і обережно потягніть коліна до землі. Ця поза допомагає зняти напругу в стегнах і попереку.


Поза «Міст»

Ляжте на спину, зігніть коліна, ступні притисніть до землі. Підніміть стегна до стелі, міцно тримаючи ноги та руки на землі. Ця поза допомагає розтягнути грудну клітку, шию і хребет.


Читайте також: Фізичний розвиток дитини до 5 років: особливості та рекомендації


Поза кішки-корови

Ця поза чудово підходить для покращення гнучкості та рухливості хребта. Щоб виконати цю позу, почніть на руках і колінах, зап’ястя під плечима, а коліна під стегнами. Вдихніть і вигніть спину, піднявши голову і куприк до стелі (поза корови). Видихніть і округліть хребет, притиснувши підборіддя до грудей і притягнувши куприк до колін (поза кота).



Photo: Freepik


Поза лева

Встаньте на коліна, поклавши руки на стегна. Глибоко вдихніть, потім, видихаючи, широко відкрийте рот, висуньте язик і заревіть, як лев. Ця поза може бути цікавим способом зняття напруги та вираження емоцій.


Поза півмісяця

Почніть з положення стоячи, потім нахиліться вперед і покладіть ліву руку на землю. Підніміть праву ногу позаду, а праву руку витягніть до стелі. Затримайтеся на кілька вдихів, потім поміняйте сторону.


Спробуйте включити ці прості пози йоги в розпорядок дня вашої дитини, щоб вона залишалася активною і уважною. А для маленьких діток можете використовувати відео-уроки з йоги, які проводять в ігровій формі.



Video: Cosmic Kids Yoga


Практикуючи ці прості пози йоги, діти можуть навчитися рухати своїм тілом по-новому, покращити баланс і гнучкість, а також зменшити стрес і занепокоєння. Заохочуйте своїх дітей спробувати йогу та подивіться, як це принесе користь їхньому загальному самопочуттю.


Вам може сподобатися наша стаття: Тримаємо себе у формі: яким спортом можна займатися з дітьми вдома







Пошук