Добірка сервісів та платформ, які спеціалізуються на психологічній допомозі українцям


Опубліковано 22 Березень 2023 о 10:00

Блог Діти в місті >  Добірка сервісів та платформ, які спеціалізуються на психологічній допомозі українцям


Добірка сервісів та платформ, які спеціалізуються на психологічній допомозі українцям

Photo: Freepik


Війна має руйнівний вплив на окремих людей і громаду, залишаючи довготривалі фізичні, емоційні та психологічні шрами. Попри те, що зусилля часто зосереджуються на наданні негайної медичної допомоги та забезпеченні предметами першої необхідності, не менш важливо звертати увагу на психологічний вплив війни.

Травма, занепокоєння та стрес, спричинені конфліктом, можуть бути дуже серйозними, тому без належної підтримки людям важко впоратися та відновитися. «Діти в місті» зібрали добірку безкоштовних сервісів та платформ, які спеціалізуються на підтримці українців.


Онлайн-платформа з корисними ресурсами


Український уряд запустив онлайн-платформу для збору вичерпної інформації про різноманітні служби, які допомагають жертвам війни. Наразі на платформі зібрані ключові сервіси, які надають правову, соціальну та психологічну допомогу українцям. Крім того, були зібрані буклети та інформаційні матеріали, які допомагають людям.

Що ви знайдете на сайті:

  • номери гарячих ліній,
  • центри допомоги врятованим,
  • сервіси з психологічною підтримкою,
  • сервіси, де надають правову допомогу,
  • інструкції, як діяти в екстремальних ситуаціях.


Ознайомитися з усіма доступними ресурсами можна за посиланням.


Платформа спрямована на обслуговування не лише постраждалих, а й спеціалістів, які надають їм допомогу. На сайті розміщено рекомендації та посібники для роботи з постраждалими відповідно до міжнародних стандартів.


Читайте також: Психологічна допомога та підтримка під час війни: добірка порад та рекомендацій


Позитивна психологія



Photo: Freepik


Український психолог Алла Клименко анонсувала одразу два безкоштовних курси для українців. До створення курсів жінці вдалося залучити безліч викладачів та спікерів з усього світу, які спеціалізуються на позитивній психології. За словами Алли Клименко, у курсах зібрані знання та інструменти, які можуть допомогти в кризових ситуаціях.


Курс RESILIENCE 2.0

Це курс підтримки для всіх українців, для створення якого об’єдналися провідні психологи світу. Він допоможе якнайшвидше відновитися та знову почати жити.

Авторами проєкту крім Алли Клименко є засновниця та CEO Всесвітнього cаміту з щастя Карен Гугенхейм та вчений, викладач найбільшого курсу в історії Гарварду «Позитивна психологія» Тал Бен-Шахар.

Вам знадобиться курс, якщо ви відчуваєте потребу в підтримці та виявляєте, що тривога виснажує вашу енергію. Або якщо ви прагнете отримати знання в галузі позитивної психології і мрієте відновити свою здатність знаходити щастя та рухатися вперед у житті.


Старт курсу 10 квітня. Зареєструватися можна за посиланням.


Курс POSITIVE PSYCHOLOGY FOR UKRAINE

Це більш академічний курс для тих, хто хоче глибше вивчати позитивну психологію. Курс розрахований на студентів та вже практикуючих психологів, які отримають можливість навчатися у кращих професорів світу.

Авторами проєкту є Алла Клименко та засновник позитивної психології, професор Університету Пенсильванії Мартін Селігман.

Курс підійде для:

  • студентів українських внз,
  • викладачів психологічних, соціологічних та суміжних дисциплін,
  • усіх, хто хоче поглибити свої знання у психології та коучингу.


Старт курсу 10 квітня. Зареєструватися можна за посиланням.


«Хаб стійкості»



Photo: Freepik


Сучасна платформа безкоштовної психологічної підтримки, заснована ГО «Фундація Суспільність» та центром психічного здоров’я «Брейнкульт». На сайті зібрані поради з психологічної самодопомоги, а також є можливість записатися на консультацію до конкретного психолога чи психотерапевта.

Наразі до проєкту долучилося вже 50 спеціалістів, які допомагають українцям.


UA Mental Help


Благодійна організація UA Mental Health надає 12 безкоштовних консультацій психологів тим, хто відчуває симптоми депресії, розпач, апатію або інші тривожні стани.


Залишити заявку можна за посиланням.


SafeWomenHUB


На платформі надають безоплатну допомогу жінкам, які постраждали внаслідок війни. Мова йде про психологічну, соціально-правову та гуманітарну допомогу.


Записатися до фахівця можна за посиланням.


Серіал «Вулиця Сезам»


З 27 березня на телеканалі ПЛЮСПЛЮС та на платформі Київстар ТБ транслюватимуть анімаційний серіал «Вулиця Сезам». Цей мультик є продовженням однойменного мультсеріалу-бестселлеру. Загалом буде створено 140 нових епізодів, які покликані допомогти дітям та їхнім батькам справлятися з кризовими ситуаціями та стресом, що виникли через повномасштабне вторгнення.

Мультик буде транслюватися у межах партнерства зі створення Всеукраїнської програми ментального здоров’я за ініціативою першої леді Олени Зеленської.

Зазначається, що мультсеріал сприяє розвитку математичних, наукових та соціально-емоційних навичок, вчить дітей безпечній поведінці, а також навчає розпізнавати та позначати свої емоції. Особлива увага приділяється потребам і досвіду дітей, які живуть в умовах війни.


Вам може стати в нагоді наша стаття: Синдром вцілілого: з якими психологічними труднощами можуть зіштовхнутись біженці







Пошук