Вторгнення прибульців: покроковий квест до дня народження


Опубліковано 24 Квітень 2023 о 10:00

Блог Діти в місті >  Вторгнення прибульців: покроковий квест до дня народження


Вторгнення прибульців: покроковий квест до дня народження

Photo: Freepik


День народження дитини – важливе свято для кожної родини. Батьки прагнуть, щоб воно було незабутнім та особливим. Квест – один з цікавих варіантів, чим же можна здивувати дітей на день народження. Можна звернутися до івент-агентства, щоб вони провели квест для ваших дітей. А можна все зробити й самим.

«Діти в місті» підготували сценарій квесту «Вторгнення прибульців», який не залишить ваших дітей байдужими. Цей захопливий та класний квест можна адаптувати для дітей будь-якого віку.


Початок історії


Все починається з легенди. Розкажіть дітям історію, створіть атмосферу пригод, попередьте їх, що це буде непросто. Тобто, задайте тон всьому святу.

Ви можете розповісти, що нещодавно українське ППО збило корабель прибульців, і схоже, що вони ховаються у одній із київських квартир або кафе. І здається, у вас є перша підказка на складному шляху до з’ясування їхнього місцеперебування.


Якщо дітям більше до смаку не прибульці, а всесвіт Гаррі Поттера, то читайте про магічний квест у цій статті.


Код прибульців або #@)₴?$0


Підготуйте для дітей шифр із дивними символами. Також дайте їм дешифратор – папірець, де навпроти кожного символу стоятиме відповідна літера.

Зашифруйте у цьому коді місце, де прихована наступна підказка. Наприклад, !@#$%^# ?#&*(/# – це буде «пральна машинка». Та все ж, краще використовувати дивні та вигадані символи.

Наступне місце, де діти мають шукати підказку, – у пральній машинці.


Уламки бортової панелі



Photo: Freepik


Візьміть розбірну деталь або якусь пластикову річ дивної форми, яку не шкода зламати. Напишіть на цій речі місце наступної загадки, а потім розберіть або поламайте. У вас має вийти такий собі пазл.

Коли діти знайдуть купу уламків, вони мають наново зібрати їх докупи й зрозуміти, де варто шукати наступну підказку.


Коридор прибульців


Викладіть на підлозі мотузкою певний коридор-лабіринт. Діти по черзі мають дістатися протилежного боку коридору, щоб отримати уривки підказки, і з них скласти наступне слово.

Дитині, яка йде коридором прибульців, зав’язують очі, і вона повільно рухається. Всі інші діти їй підказують, куди ступати. Якщо дитина наступає на мотузку, то її викидує з коридору, і має розпочати все спочатку.


Відкладені яйця


Вам знадобиться кілька повітряних кульок сірого або зеленого непрозорого кольору. В ці кульки можна покласти папірці з підказками до наступного місця. Діти мають лопати кульки, і шукати підказки.

Всередину кульок також можна насипати конфеті, прикрас. Або навіть желейних хробаків. Кому дістанеться кулька з хробаками, буде заражений, а інші діти мають його врятувати.

Коли діти склали слово, вони рушають до фінального місця, де на них чекає винагорода.


Прибультиння



Photo: Freepik


Але на вході до головної зали на дітей чекає страшна перепона. Це прибультиння – павутиння прибульців. Зв’яжіть з мотузки певну сітку. Але кожна комірка має бути такого розміру, щоб туди вільно могла пролізти дитина. Закріпіть цю сітку на вході до кімнати, де буде святкування.

Діти мають пролізти крізь прибультиння так, щоб не торкнутися мотузки. Інакше прибульці їх почують, і тоді на дітей чекають непереливки.

Коли всі діти пролізли крізь прибультиння, можна святкувати на повну.


Читайте також: Квести для дітей: влаштовуємо свято вдома







Пошук