Літні саморобки для дітей


Опубліковано 07 Липень 2023 о 10:00

Блог Діти в місті >  Літні саморобки для дітей


Літні саморобки для дітей

Photo: Freepik


Літо - це ідеальний час, щоб залучити своїх дітей до творчих і практичних занять. Саморобки не тільки дають вихід їхній уяві, але й сприяють їх дрібній моториці та когнітивному розвитку.

«Діти в місті» склали список захопливих і простих у виготовленні саморобок, які годинами розважатимуть ваших дітей. Отже, збирайте свої художні матеріали та пориньмо у світ літніх саморобок для дітей!


Рамка для картин з мушель

Якщо є змога назбирати різних мушель або гілочок, то можна створити автентичну рамку для фотографій. Візьміть звичайну рамку для фотографій та обклейте її по периметру мушлями або гілочками. Ця проста, але чарівна саморобка не тільки збереже ваші спогади про літо, але й додасть нотку прибережної краси будь-якій кімнаті.


Паперова тарілка Сонце

Перетворіть звичайну паперову тарілку на яскравий і сонячний шедевр. Дайте дитині жовті та помаранчеві фарби, блискітки та паперову тарілку. Хай дитина розфарбує паперову тарілку яскравими відтінками, а потім додасть риси обличчя, наприклад очі та усмішку. Повісьте веселе сонце на стіну, щоб створити літню атмосферу в приміщенні.


Читайте також: Майстер-класи для дітей, які можна провести вдома


Природний колаж

Заохочуйте своїх дітей досліджувати природу та збирати різні листя, квіти та гілки. Візьміть міцний шматок картону як основу, клей і дозвольте дитячій уяві злетіти повітряним змієм. Хай діти розташують і приклеять природні елементи на картон. Цей колаж підкреслить красу сезону.



Photo: Freepik


Фруктове віяло

Перемагайте літню спеку фруктовими та освіжаючими віялами. Виріжте великі кола з кольорового паперу або картону, щоб вони нагадували скибочки фруктів – кавуна, цитрусових або ківі. Прикріпіть паличку або соломинку до задньої частини паперового кола за допомогою клею або скотчу. Ваші діти можуть охолодитися, насолоджуючись цими яскравими та грайливими віялами з фруктових шматочків.


Художні пляшки з піском

Передайте атмосферу пляжу, створюючи чарівні пляшки з піском. Зберіть невеликі прозорі пляшки з кришками і наповніть їх шарами кольорового піску. Хай діти експериментують з різними візерунками та кольорами. Кінцевим результатом стане приголомшлива експозиція літнього мистецтва, яку можна з гордістю демонструвати гостям.


Гірлянда з ріжків морозива

Принесіть солодкість літа у свій дім за допомогою гірлянди з ріжків морозива. З кольорового паперу або картону виріжте форми для ріжків морозива. Хай діти розфарбовують кожен конус фарбами, фломастерами або кольоровими олівцями, а потім зв’яжуть їх за допомогою стрічки. Повісьте гірлянду в їхній кімнаті або використовуйте як чарівну прикрасу для літньої вечірки.



Photo: Freepik


Літні футболки

Дайте волю дитячій творчій уяві на футболках. Візьміть звичайні білі футболки, та дозвольте дітям їх розфарбувати. Покажіть дітям різні прийоми фарбування, наприклад зминання, скручування або складання тканини. Дозвольте їм експериментувати з різними комбінаціями кольорів. В результаті ви отримаєте унікальний та індивідуальний літній модний одяг.


Принти природи

Вирушайте на природу разом з дітьми та збирайте листя, квіти та інші текстуровані елементи. Покладіть їх на рівну поверхню і накрийте аркушем паперу. Варто акуратно потерти папір крейдою або олівцями, і вам відкриються дивні текстури та візерунки природи. Помістіть ці принти в рамку, і у вашій оселі з’являться чудові природні витвори мистецтва.


Вітрильники з паличок ескімо

Допоможіть своїм дітям склеїти палички від ескімо у формі човна. Прикріпіть трикутний аркуш кольорового паперу як вітрило. Вітрило можна прикрасити фломастерами або наклейками. А тепер вирушайте до найближчої калюжі чи водойми та відпливайте у творчу пригоду з вітрильниками з ескімо.


Сонячні візерунки

Виріжте різні форми з кольорового тонкого паперу або напівпрозорих пластикових листів. Хай діти розташують фігури у приємний візерунок і прикріплять їх до круглої основи за допомогою мотузки. Повісьте вітряні стрічки на сонячному місці та спостерігайте, як вони ловлять світло і створюють дивні зображення.


Вам може стати в нагоді наша стаття: Саморобні іграшки, від яких дитина буде в захваті







Пошук