10 найкращих фільмів різних жанрів для дітей та підлітків


Опубліковано 02 Лютий 2024 о 10:00

Блог Діти в місті >  10 найкращих фільмів різних жанрів для дітей та підлітків


10 найкращих фільмів різних жанрів для дітей та підлітків

Photo: Freepik


Що б подивитись разом з дітьми у вільний час? На щастя, світ кінематографії пропонує доволі дитячих і сімейних фільмів різних жанрів! "Діти в місті" представляють яскраву добірку найкращих стрічок минулого року. Тут і улюблені казки для найменших глядачів, і епічні фентезі з приголомшливими пригодами, і непрості історії дорослішання, і зворушливі романтичні комедії - безліч першокласних розваг прямо на екрані вашого телевізора. Наш список гарантує знахідку для дітей різного віку, а також для усіх поколінь батьків, готових організувати незабутній сімейний кіносеанс! Порядок розташування стрічок - хронологічний.


Незламний дух (True Spirit)


Нова захоплююча стрічка від Netflix, заснована на реальних подіях! Фільм розповідає неймовірну історію наймолодшої мандрівниці сучасності, яка вирішила вирушити у кругосвітню подорож наодинці. Для оточуючих цей вибір став справжнім сюрпризом, адже в дитинстві Джессіка зазвичай ухилялася від труднощів і легко здавалася перед будь-якими викликами. Але вона виявила неймовірну стійкість та мужність, стала справжньою героїнею, пройшовши через ураганы та шторми, вистоявши перед айсбергами та підступними підводними камінями.



Video: Filmova


Вік: 9+

Режисерка: Сара Спілейн

Актори: Теган Крофт. Кліф Кертіс, Бріджит Вебб, Джон Лавсон, Анна Пеквін


Читайте також: Час на сім’ю: добірка класних фільмів та мультфільмів для всієї родини


Чупа (Chupa)


Відвідуючи родичів у Мексиці, самотній хлопчик Алекс знаходить в дідусевому гаражі міфічного чупакабру. Чупа, істота неймовірної чарівності, суміш кошеняти і цуценяти з крилами, також почувається самотнім і наляканим. Так два відлюдники знаходять розуміння і підтримку один в одному і поринають у вихор незабутніх пригод.



Video: Cinefilm


Вік: 9+

Режисер: Хонас Куарон

У ролях: Деміан Бічар. Йен Віттен, Крістіан Слейтер, Ешлі Кіярра, Ніколас Вердуго, Жерардо Тарасена, Хуліо Цезар Цеділо


Пітер Пен і Венді (Peter Pan and Wendy)


Зрозуміло, що автори нової адаптації надихались класикою: мультфільмом Волта Діснея 1953 року “Пітер Пен”, який, у свою чергу, є анімаційним відтворенням знаменитої п'єси Дж. М. Баррі “Пітер Пен, або Хлопчик, який не хотів дорослішати”. Пітер Пен і Венді вирушають у чарівне царство Неверленд у супроводі молодших братів Венді та найкращої подруги Пітера, феї Дінь-Дінь. Пригода обіцяє круто змінити життя Венді, звичайної дівчинки, а Пітеру доведеться зіткнутися із сумнозвісним Капітаном Крюком, його давнім ворогом. Пориньте усією родиною у чарівну подорож, яка перенесе Неверленд прямо в серце кожної оселі!



Video: Ukrainizovana 


Вік: 9+

Режисер: Девід Лоурі

У ролях: Джуд Лоу, Джим Гефіген, Александр Молоні, Евер Андерсон, Джошуа Пикерін


Кратер (Crater)


Надзвичайні, небезпечні пригоди очікують відчайдушних підлітків на Місяці. Фантастична історія від студії Діснея для підлітків. Дія фільму розгортається у космічній шахтарській колонії: група дітей востаннє подорожує місяцеходом перед перельотом на нове місце проживання. Вони вирушають у авантюрну експедицію, щоб розгадати таємниці, приховані в таємничому місячному кратері…



Video: Walt Disney Studios


Вік: 12+

Режисер: Кайл Патрік Альварез

У ролях: Ісайя Рассел-Бейлі, Маккенна Грейс, Біллі Барратт, Орсон Гонг, Томас Бойз, Скотт Мескаді


Русалонька (The Little Mermaid)


Пориньте у чарівний світ екранізації мультфільму "Русалонька" 1989 року від студії Діснея! На відміну від оригінальної казки Андерсена, ця музична романтична фантазія завершується щасливим кінцем! Фільм розповідає про подорож русалоньки Аріель, яка стикається з суворими викликами людського світу, долає всі перешкоди і врешті-решт знаходить справжнє кохання та щастя! Вона та її суджений Ерік вирушають у спільну життєву подорож, їхнє рішення отримує благословення батьків і щиру підтримку мешканців з обох світів - підводного і земного.



Video: Kinomania Film Distribution


Вік: 5+

Режисер: Роб Маршалл

У ролях: Голлі Бейлі, Меліса Маккарті, Хав'єр Бардем, Джона Гавер-Кінгd, Нома Думезвені, Арт Малік, Симон Ешлі, Лін-Мануель Міранда


Діти шпигунів: Армагеддон (Spy Kids: Armageddon)


Нора та Терренс - подружжя високопрофесійних шпигунів. Проте діти, Петті та Тоні, анітрохи не підозрюють про цю таємну роботу. Одного разу, під час мандрівки віртуальною реальністю, Тоні випадково надає доступ до розробленого його батьками шпигунського пристрою Королю, небезпечному магнатові ринку комп'ютерних ігор. Тепер Король мріє отримати абсолютний контроль над усією планетою! Він полонить Нору та Терренса, а їхнім дітям доводиться проходити інтенсивний курс навчання для спецагентів задля порятунку не тільки своїх батьків, а й усієї планети!



Video: Filmova


Вік: 7+

Режисер: Роберт Родрігес

У ролях: Коннор Естерсон, Еверлі Карганілья, Закарі Лівай, Джина Родрігес, Біллі Магнуссен, Д.Дж. Котрона, Джо Шиллінг, Брітлі Беннетт



Барбі (Barbi)


Живучи у розкішному, безтурботному рожевому Барбіленді, “стереотипна” Барбі відчуває радість кожного дня! Але раптово все змінюється: вона опиняється в глибокій кризі! Незвичайні думки і дивні фізичні зміни руйнують основи її світу, порушують серйозні питання щодо її долі та взаємин з Кеном та іншими. Вона вирушає у подорож до Реального світу, щоб розгадати таємниці, приховані під поверхнею звичних речей, знаходить небезпечні пригоди, зустрічає нових друзів і нові складні питання. Який світ обере врешті решт Барбі?



Video: Warner Bros. Pictures Ukraine


Вік: 12+

Режисерка: Грета Гервіг

У ролях: Марґо Роббі, Раян Ґослінґ, Америка Феррера, Симу Лю, Кейт Маккінон, Александра Шіпп, Емма Маккі, Кінгслі Бен-Адір, Ісса Рей, Майкл Сера, Вілл Ферелл, Шуті Ґатва, Емеральд Феннелл


Чудова історія Генрі Шугара (The Wonderful Story of Henry Sugar)


Новий фільм Веса Андерсона - екранізація однойменної новели Роальда Даля. Генрі Шугар — заможний сорокарічний холостяк, який захоплюється азартними іграми. Одного разу він читає історію людини, яка могла бачити, не використовуючи очей. Зацікавившись долею Імдада Хана, Генрі дізнається, що чоловік розвинув уміння нетипово бачити за допомогою особливої медитації. Навчившись медитації Хана, Шугар отримує здатність бачити крізь гральні карти!



Video: Filmova


Вік: 8+

Режисер: Вес Андерсон

У ролях: Бенедикт Камбербетч, Рейф Файнс, Бен Кінгслі, Дев Патель, Річард Айоаді


Аквамен і загублене королівство (Aquaman and the Lost Kingdom)


У неймовірному світі загубленого королівства події першої частини набувають подальшого розвитку. Аквамен по праву посідає трон володаря Семи Морів. Війна закінчилася, але на героя чекають нові пригоди! Артур Каррі намагається з'ясувати історію своїх предків, аби по-справжньому розуміти і використовувати силу атлантів, яку він відчуває. Впродовж фільму він долає перешкоди, розкриває таємниці і залишається справедливим правителем, гідним своєї країни!



Video: planetakino


Вік: 13+

Режисер: Джеймс Ван

У ролях: Джейсон Момоа, Ембер Герд, Патрік Вілсон, Яг'я Абдул-Матін II, Дольф Лундгрен, Темуера Моррісон, Рендалл Парк, Вінсент Ріґанd, Indya Moored, Пілоу Асбек і Ніколь Кідман


Вонка (Wonka)


Тімоті Шаламе з'являється у ролі нового, зовсім юного Віллі Вонки в музично-фантастичному приквелі до класичного твору Роальда Дала "Чарлі і шоколадна фабрика". У химерній і дивовижній історії досліджується походження культового шоколатьє і розкриваються таємниці його ранніх років. Стрічка обіцяє чудові враження для глядачів різного віку! На Вонку очікують небезпечні пригоди: прагнучи відкрити магазин у місті, що славиться своїм шоколадом, він наштовхується на невтішне відкриття: галузь контролюється консорціумом скупих і підступних багатіїв. Шлях до тріумфу сповнений труднощів, але для мрійника немає перешкод!



Video: Warner Bros. Pictures Ukraine


Вік: 12+

Режисер: Пол Кінг

У ролях: Тімоті Шаламе, Киган-Майкл Кей, Саллі Хокінс, Роуен Аткінсон, Олівія Колман, Джим Картер, Г'ю Грант


Вам може сподобатися наша стаття: Добірка фільмів та мультиків про драконів







Пошук