Ідеальний дитячий садочок – який він?


Опубліковано 05 Лютий 2024 о 10:00

Блог Діти в місті >  Ідеальний дитячий садочок – який він?


Ідеальний дитячий садочок – який він?

Photo: Freepik


Під час пошуку дитячого садочку батьки звертають увагу на безліч нюансів. Звичайно, найкращий варіант – це садочок поряд з домом, щоб не доводилося щодня возити маленьку дитину в інший район. Однак, при виборі садочка треба орієнтуватися зовсім на інші речі.

«Діти в місті» розбиралися, на що варто звернути увагу батькам під час вибору ідеального садочка для дитини.


Навчальні плани


Зверніть увагу на те, чому навчатимуть дитину у садочку. Звичайно, дитячий садок – це ще не школа, але сучасна навчальна програма побудована таким чином, що до школи малюк має вже багато чого навчитися.

Навчальний план має виходити за рамки простого навчання, сприяючи цілісному розвитку дитини, що охоплює когнітивну, емоційну та соціальну сфери. Вихователі мають заохочувати допитливість і креативність через ігри та доброзичливе спілкування. Саме садочок є основою для майбутніх успіхів в школі.

Важливо, щоб в садочку робили акцент на соціалізацію дитини, тому що розвиток соціальних навичок є ключовим у вихованні маленької дитини. Групова діяльність, спільні проєкти та позитивне середовище однолітків сприяють вихованню навичок міжособистісного спілкування.


Читайте також: Що робити, якщо маленька дитина поводиться агресивно: поради психолога


Досвідчені педагоги



Photo: Freepik


Обов’язково поспілкуйтеся з вихователями, які будуть працювати в групі з вашою дитиною. Гарний садочок може похвалитися командою досвідчених і турботливих педагогів, які налаштовані на індивідуальний підхід до кожної дитини. Сильними сторонами вихователів мають бути терпіння та справжня пристрасть до взаємодії з дітьми.


Безпечне середовище


Безпека має першочергове значення, особливо зараз, коли в країні йде війна. Завітайте до укриття при садочку, запитайте про якість меблів та харчування. Все, що стосується безпеки дитини, має бути на вищому рівні: від добре доглянутих приміщень до іграшок та обладнання, які відповідають віку.


Участь батьків і прозорість



Photo: Freepik


Гарний заклад дошкільної освіти відзначається прозорим спілкуванням та активним залученням батьків до діяльності закладу. І тут мова не про фінансову допомогу. Регулярні зустрічі батьків та обговорення, які допомагають покращити простір та програму, позитивно впливають на розвиток дитячого садочка. Батьки повинні відчувати, що їм раді у закладі.


Державні програми


Варто зазначити, що в Україні діє декілька державних програм, які допомагають батькам з оплатою приватних дитячих садочків. Так, за програмою «Гроші ходять за дитиною» можна отримувати щомісячний кешбек на оплату приватного садочку. Наразі ця тестова програма діє у столиці. Для того, щоб скористатися програмою, треба мати офіційне місце реєстрації у Києві.

З 2019 року в Україні працює програма «муніципальна няня» - грошова допомога батькам, які наймають няню для дитини до трьох років. Ця соціальна послуга є бонусом для молодих батьків.


Під час пошуку ідеального дитячого садочка для дитини звертайте увагу на загальну атмосферу у закладі. Обирайте не тільки головою, але і серцем, бо іноді ідеальні з виду садочки виявляються не найкращими саме для вашої дитини.


Вам може сподобатися наша стаття: Мистецтво вибачення: як навчити дітей вибачатися







Пошук