Корисні звички, які можна розпочати весною


Опубліковано 21 Березень 2024 о 10:00

Блог Діти в місті >  Корисні звички, які можна розпочати весною


Корисні звички, які можна розпочати весною

Photo: Freepik


Весна – це період оновлення, нових викликів та розквіту. Саме в цей період багато хто прокидається від зимової сплячки і береться за зміну свого життя та звичок. Весна – ідеальний час для нових починань, адже в цей період сама природа виступає класною підтримкою.

«Діти в місті» пропонують вам перелік корисних звичок, які можна ввести у розпорядок вашої родини цієї весни.


Активність на свіжому повітрі


Регулярні прогулянки та активність на свіжому повітрі гарно впливають на фізичний та психологічний стан людини. За даними вчених, щоденні прогулянки можуть знизити ризики розвитку таких захворювань, як діабет, хвороби серця, деменція, рак. Весною гуляти у парках ще приємніше, адже навколо все квітне і приємно пахне.

Спробуйте включити у ваш графік фізичну активність на вулиці. Наприклад, катання на велосипеді, гра в теніс або футбол. Активність на свіжому повітрі сприяє покращенню фізичної форми, зменшує стрес та гарно впливає на настрій.



Photo: Freepik


Генеральне прибирання


Весна – ідеальний час для того, щоб прибратися вдома та викинути все зайве. Як відомо, наведення ладу у просторі, де ви живете автоматично впливає і на ваше життя. Виділіть час, щоб зайнятися весняним прибиранням та сортуванням речей. Можете скористатися чудовою книгою Марі Кондо «Мистецтво прибирання», в якій описані цікаві способи зберігання речей та філософія підтримання порядку.

Залучайте дітей до прибирання , щоб прищепити їм цю гарну звичку. Спільне генеральне прибирання сприяє об’єднанню родини. Особливо, якщо в кінці роботи на всіх чекає приємний бонус у вигляді походу в кіно або смачної вечері.


Садівництво


Цієї весни ви можете спробувати всією сім’єю зайнятися новим хобі. Наприклад, садівництвом у власному дворі або на балконі. Це чудове хобі, яке навчає дітей цінним навичкам та сприяє посиленню зв’язку з природою. Саджайте насіння, доглядайте за рослинами та спостерігайте, як вони ростуть.


Вам може сподобатися наша стаття: Садівництво для дітей: що можна виростити вдома на підвіконні


Здорове харчування



Photo: Freepik


Весною багато хто береться за свою фігуру та покращення здоров’я. Розпочніть новий сезон з нових гарних звичок. Запасіться улюбленими сезонними продуктами та підберіть цікаві рецепти правильного харчування, щоб побалувати своїх близьких. Діти часто беруть приклад з дорослих, тому залучайте їх до приготування страв та планування меню на тиждень.


Читайте також: Весняне меню: на які продукти варто звернути увагу


Уважність і вдячність


Практики усвідомленої вдячності гарно впливають на внутрішній стан людини та на обстановку всередині родини. Такі практики розвивають позитивне мислення та зміцнюють зв'язок з навколишнім світом. Разом з дітьми спробуйте медитації, вправи на глибоке дихання, ведення щоденника вдячності. Демонструйте дітям, як потрібно висловлювати вдячність за прості щоденні радості та бути уважним до близьких.


Сприймайте цю весну як час для оновлення, нових можливостей та розвитку. Прийшов час все змінити та вийти на новий рівень життя.


Зверніть увагу на нашу статтю: Топ-10 способів привести себе до ладу – поради психолога







Пошук