Підлітковий сленг: як зрозуміти свою дитину


Опубліковано 07 Червень 2024 о 10:00

Блог Діти в місті >  Підлітковий сленг: як зрозуміти свою дитину


Підлітковий сленг: як зрозуміти свою дитину

Photo: Freepik


Кожне покоління дітей має свою культуру, своїх кумирів та навіть свої слова, які з’являються як сленг, але з часом можуть залишитися в мові нового покоління. Ці слова з’являються через моду та культуру. Вони можуть приходити в мову з ігор, книжок або виникати із скорочень з іноземної мови.

«Діти в місті» зібрали для вас добірку сленгових слів, які використовують сучасні діти. Це допоможе вам зрозуміти, що інколи мають на увазі ваші діти.


Імба


Це слово означає щось класне, популярне, смішне і приємне. Хоча походить це слово від англійського imbalance (незбалансованість або недолік в онлайн-грі, який робить гру нечесною і дає переваги комусь з гравців). Це слово можуть використовувати як знак згоди з чимось або для підкреслення позитивних характеристик речі чи події.


Зашквар


Молодь використовує це жаргонне слово для позначення чогось ганебного, неприємного або немодного. Втім, це слово вже давно використовується не лише підлітками, а й дорослими. Від цього слова вже встигли утворитися такі слова як «зашкварний» або «зашкварітися».


Читайте також: Симпл-дімпл, сквіші і поп-іти: більше шкоди чи користі


Сигма


Цим словом називають людей, які мають харизму, подобаються людям навколо, однак самі за популярністю не гоняться. Це спокійні та врівноважені люди, які не зважають на думку оточуючих. Саме слово пішло від грецького алфавіту. Сигма – це 18-та буква, якою в статистиці позначають похибку.



Photo: Freepik


Лойс


Це фактично є синонімом слова лайк, яке активно використовувало попереднє покоління. Через одрук молодь за кордоном почала називати лайки laic та loic, що швидко підхопила і наша молодь.


Чиназес


В підлітковому сленгу цим словом позначають задоволення, відпочинок, можливість розслабитися. Також це слово використовують для того, щоб подякувати або виразити схвалення.


Фейспалм


Це слово пішло з англійської. Якщо переводити дослівно, це означає face «обличчя» + palm «долоня». Саме тому можна почути, як підлітки кажуть «Рукалице». Цей вислів використовують тоді, коли хочуть продемонструвати сором або розчарування.


Агритись


Ще одне слово, яке пішло з англійської. Насправді, більшість сленгових слів мають саме таке походження. Англійське слово aggress (агресія) стало похідним для дієслова агритись. Скоріш за все, підлітки почали використовувати це слово через ігри, воно пішло з геймерського ком’юніті. Воно означає агресію, провокування на напад, злі висловлювання.



Photo: Freepik


База


Це слово молодь вживає, щоб підтримати когось або схвалити чиюсь думку. База – це якась думка або вчинок, який отримує схвалення від оточення і вважається крутим. Наприклад, в Україні базою називають антиросійські висловлювання.


Екшен


Це слово прийшло у підлітковий сленг з комп’ютерних ігор та кінематографа. Воно означає щось динамічне, швидке; події, які стрімко розвиваються.


Кек


Кеком прийнято називати ситуацію або людину. Кек – це злорадний смішок над кимось або над чимось. Як правило, над безглуздою ситуацією або людиною, яка в таку ситуацію потрапила.


Жиза


А це слово полюбилося не лише молоді, його активно використовують всі українці у соцмережах. Це скорочення від слів «життя» та «життєво». Його використовують, коли коментують якісь поширені смішні ситуації чи повчальні історії.


Топчик


Ще одне сленгове слово, яке пасує не лише підліткам. Топ, топчик – це слова, які допомагають виділити щось круте та гарне. Наприклад: «Ця книга – просто топчик!»


Більше сленгових слів ви можете знайти у нашій статті: Що таке крінж, краш і токсік: методичка для батьків з підліткового сленгу







Пошук