Програма допомоги для першачків та національний кешбек: як українцям заощадити


Опубліковано 22 Серпень 2024 о 10:00

Блог Діти в місті >  Програма допомоги для першачків та національний кешбек: як українцям заощадити


Програма допомоги для першачків та національний кешбек: як українцям заощадити

Photo: Freepik


В Україні діє багато різних програм та грантів, які допомагають українцям заощаджувати. Є багато програм для внутрішньо переміщених осіб, які потребують особливої підтримки. Втім, також багато ініціатив загальнодержавного масштабу, які допомагають заощадити в різних сферах життя.

«Діти в місті» розкажуть про декілька цікавих ініціатив, які можуть бути вам корисні.


Портфель для першачка


Благодійний фонд BGV реалізовує в Україні ініціативу «Портфель для першачка», в рамках якого має на меті забезпечити 1200 дітей усім необхідним для школи. Допомога буде надаватися дітям, якій йдуть до першого класу, з числа ВПО, яких можна віднести до соціально вразливих категорій.

Зазначається, що пошуком родин, яким надаватиметься допомога займатимуться регіональні соціальні служби. Втім, є можливість і самостійно подати заявку на допомогу на сайті Фонду.


Хто має право на допомогу:

  • діти з інвалідністю;
  • діти з багатодітних родин;
  • діти з малозабезпечених сімей;
  • діти-сироти;
  • діти, позбавлені батьківського піклування.

Як відомо, шкільні набори будуть закуповуватися за рахунок фонду і відправлятися за допомогою Нової пошти.


Як подати заявку?

Заявку можна оформити онлайн. Для цього необхідно вказати в анкеті всю інформацію про дитину та одного з батьків, а також додати скани документів.


Оформити допомогу можна за посиланням.


Книжки на повноліття



Photo: Freepik


Нещодавно президент підписав закон, який передбачає видачу сертифікатів на придбання книжок для молоді, яка досягла 18 років. Обіцяють, що вже цього року українці, яким виповнилося 18 років, зможуть отримати в Дії сертифікат на суму 908 грн. Ці гроші можна буде витратити на книжки: паперові, електронні та аудіо.

Таким чином держава хоче «вбити двох зайців». Підтримати українських видавців і стимулювати читання серед молоді.


Читайте також: Гранти на навчання для українців за кордоном і не тільки


Національний кешбек



Photo: Freepik


Ще одна загальнодержавна ініціатива, покликана стимулювати попит на українську продукцію. Вона стартує вже 2 вересня 2024 року.

Згідно з постановою, українці отримуватимуть назад 10% від вартості придбаних товарів, якщо ці товари вироблені в Україні. Отриманий кешбек можна буде витратити на послуги. Наприклад, оплатити комуналку або прийом в лікарні, купити квитки в кіно або квитки на потяг тощо. Також цей кешбек можна буде задонатити на ЗСУ.

Варто зазначити, що участь виробників в програмі добровільна, тому магазини та власники брендів самостійно повідомлятимуть покупців про те, чи нараховуватиметься кешбек на їхні товари. Інформація також буде доступна на сайті програми.

Щоб отримувати кешбек, необхідно буде відкрити окрему картку, куди нараховуватимуться гроші, а також зареєструватися в програмі в Дії.


Є обмеження! Максимально можна буде отримати до 3 тис. грн кешбеку на місяць. Раз на місяць накопичений кешбек буде приходити на картку.


Вам може сподобатися наша стаття: Освіта в ЄС: добірка програм та пропозицій для українців







Пошук