Топ-10 тварин, які стануть найкращим другом вашій дитині


Опубліковано 17 Травень 2018 о 09:49

Блог Діти в місті >  Топ-10 тварин, які стануть найкращим другом вашій дитині


Топ-10 тварин, які стануть найкращим другом вашій дитині

Малюк просить придбати йому домашнього вихованця, а ви не знаєте, яку тварину обрати? Не хвилюйтеся, ми зібрали для вас топ-10 тварин, з якими потоваришує ваш малюк.

Photo: Pixabay


Не можете вирішити, кого тримати вдома: кішку або собаку? Хом’яка чи папугу? 

Догляд за твариною може навчити дитину бути відповідальною та піклуватися про свого вихованця. Зв’язок із домашнім улюбленцем може забезпечити неоціненний досвід для кожного члена родини, а не тільки для дитини.


Але іноді діти не хочуть навіть одяг підняти з підлоги або поскладати іграшки, тому ви ставите під сумнів їхню здатність доглядати, годувати, та прибирати за твариною. 

Не знаєте, чи готові вони до такої відповідальності?


Якщо ви хочете, щоб домашня тварина стала найкращим другом, зачекайте, поки дитина стане достатньо дорослою, щоб самостійно впоратися з доглядом за своїм вихованцем. Зазвичай тільки після 5-6 років діти можуть свідомо систематично виконувати правила та слідувати чіткому алгоритму дій. Крихітки молодшого віку найчастіше не відрізняють тварину від іграшки і можуть ненароком спровокувати тварину невмілим поводженням і надто активними іграми.


Але як вибрати потрібну домашню тварину? 

Ми зібрали для вас топ-10 тварин, з якими потоваришує ваш малюк.


1. Пес



Собака - це повноцінний член родини. Photo: Pixabay


Собака - це не просто домашня тварина, це повноцінний член родини, тому й уваги та турботи потребує на рівні з дитиною, не кажучи вже про догляд.

Обіцянки на кшталт "я буду гуляти з ним кожного дня", як правило, швидко забуваються навіть найбільш відповідальними дітьми. Будьте готові до того, що догляд за щеням дуже швидко стане вашим обов'язком.

Щоб упевнитися, що дитина дійсно доглядатиме за улюбленцем самотужки, влаштуйте перевірку. Якщо у вас є друзі або родичі, які можуть "позичити" собаку, візьміть її до себе хоча б на тиждень і покладіть всі обов'язки по догляду на дитину. Якщо такої можливості немає, просто домовтеся з дитиною вдавати, що у вас є собака - нехай дитина рано вранці та ввечері ходить на прогулянку, ніби із щеням. Вже після тижня таких "вигулів" стане відомо, чи дійсно школяр готовий доглядати за собакою.


2. Кіт



Спілкування з кошеням дозволить дітям розкрити себе, подарувати ніжність та любов маленькому пухнастику. Photo: Pixabay


Що може бути приємнішим за тепле пухнасте створіння, яке заспокійливо муркотить та ніжно ластиться. Кошеня - ідеальний домашній улюбленець для дітей-інтровертів. Дітки з цим типом особистості люблять бути на самоті, вони стримані, спокійні та вдумливі, тому спілкування з кошеням дозволить їм розкрити себе, подарувати ніжність та любов маленькому пухнастику. Хлопчики люблять гратися з котиками, але здебільшого дівчатка вибирають їх у якості вихованців. Більш того, для дівчинки важливо контактувати з кішкою, адже необхідно, щоб дівочий організм виробив антитіла до такої хвороби, як токсоплазмоз.


3. Рибка



Риби ідеально підходять для дітей, які тільки вчаться доглядати за тваринами. Photo: Pixabay


Золота рибка — це класичний вибір, але вона, як відомо, дуже тендітна та потребує досить складного догляду.

На відміну від неї півник, або бійцівська рибка, відмінно почуває себе навіть у маленькому акваріумі. Цей вид рибок дихає атмосферним повітрям, тому аерація води не потрібна. Півник — це прекрасна рибка, найчастіше коштовна, з довгими барвистими плавниками. 

Акваріумні рибки бездоганно підійдуть в якості заспокійливого засобу для легко збудливих і неспокійних малюків.


4. Птах



Тренування птахів вимагає часу й терпіння, тому вони підходять не для всіх дітей.Photo: Pixabay


Вони дубасять по клітці як рок-зірки в номері готелю, але музично налаштовані діти люблять ці мелодії.

Птахи бувають барвистими, активними та можуть бути дуже соціальними, але тренування пернатих вимагає часу й терпіння, тому вони підходять не для всіх дітей.

Усі птахи вимагають регулярного очищення клітки, свіжої їжі та води, а також просторої клітки та трохи місця для польотів. Маленькі пташки не люблять раптових рухів або несподіваного шуму, тому про них найкраще піклуються старші, спокійніші діти.


5. Хом’як або піщанка



«Кишенькові домашні тварини» підходять для власників маленьких квартир, адже не потребують багато місця. Photo: Pixabay


Маленькі, пухкі, нешкідливі та розумні - ці тваринки потребують певної турботи, але не більше, ніж та, з якою може впоратися дитина.

Ідеальний вибір для сім’ї, у якій хочуть тварину, але не готові до кота чи собаки. "Кишенькові домашні тварини" підходять для власників маленьких квартир, адже не потребують багато місця. Але майте на увазі - гризуни здебільшого нічні тварини, тому будьте готові до шуму посеред ночі.

Навіть якщо ви регулярно прибираєте в клітці, ви все ще можете відчувати неприємний запах від гризуна. А якщо ви нехтуєте прибиранням клітки, запах може бути просто жахливим.


6. Морська свинка



Морські свинки рідко кусають дітей


Морські свинки здебільшого досить ручні, не вибагливі у догляді та дуже рідко кусають дітей. Вони, як правило, активні протягом усього дня та ночі, тому діти можуть частіше з ними гратися.

Морських свинок слід тримати в парах і забезпечити їх достатньою площею. Годувати їх потрібно свіжою здоровою їжею, аби допомогти їм задовольнити потреби у вітамінах.


7. Мурашина ферма



Мурашина ферма ідеально підходить для хлопчиків у віці від 5 до 8 років, які дуже люблять комах.

Photo: Pixabay


Вони - як танки, екскаватори і динозаври, загорнуті в компактний навчальний пакет.

Мурашина ферма ідеально підходить для хлопчиків у віці від 5 до 8 років, які дуже люблять комах. Але мурахи корисні для будь-якої дитини, яка проявляє інтерес до науки.

Спостереження за мурашиною фермою може стати чудовим способом дізнатися про природу та робочу етику цих неймовірних комах. Заохочуйте свою дитину зберігати щоденні малюнки трас — це може призвести до цікавих відкриттів.

Обслуговування ферми включає: видалення старої їжі та сміття, регулярне годування (як правило, інші комахи та медова суміш) і доступ до прісної води. 


8. Ящірки



Леопардові гекони - хороші домашні тварини-початківці, адже вони не вибагливі, не мають запаху та не викликають алергію. Photo: Pixabay


Ящірки можуть бути дуже цікавими домашніми тваринами, але не кожен вид підійде для власника-новачка. Ігуани та варани спочатку милі й кумедні, але потім виростають у півтораметрових хижаків. Якщо ви не готові тримати вдома "динозавра" - зверніть увагу на їх безпечніших родичів, наприклад, на леопардового гекона. 

Ці рептилії - хороші домашні тварини-початківці, адже вони не вибагливі, не мають запаху та не викликають алергію. Гекони - дуже акуратні тварини: вони вибирають одне місце у тераріумі та ходять у туалет тільки туди. Леопардові гекони - товариські тварини, вони швидко звикають до дитини і потім самі просяться на руки.


9. Черепаха



Багато видів сухопутних черепах занесено до Червоної книги, тому продавати та купувати їх без документів протизаконно. Photo: Pixabay


Черепахи бувають водні та сухопутні. Для початку варто визначитися з видом, але враховуйте той факт, що багато сухопутних черепах занесено до Червоної книги, тому продавати та купувати їх без документів протизаконно. 

Більшість прісноводних черепах розводять у неволі, тому їх можна легко та легально придбати за помірною ціною. Крім того, водних видів набагато більше, ніж сухопутних, тому можна обрати собі незвичного улюбленця.

Сухопутні черепахи в основному харчуються рослинною їжею. Їм потрібно багато вологи в їжі, вітамінів і мінералів. А от водяні черепахи - м’ясоїдні. В їжу таким рептиліям йдуть жаби, пуголовки, равлики і комахи.


10. Змії



Найбільш популярним видом є кукурудзяна змія. Photo: Pixabay


Не треба боятися. Змій часто недооцінюють. Тримайтеся подалі від великих і, звичайно, отруйних видів — і ви побачите, що змії насправді можуть бути цікавими домашніми тваринами для дітей. 

Найбільш популярним видом є кукурудзяна змія. Її дуже легко приручити, вона лагідна та надзвичайно красива.

Змії буде потрібен тераріум (переконайтеся, що він щільно закривається, щоб запобігти втечі), прісна вода та джерело тепла. І, звичайно, її доведеться годувати — що декого засмучує. Змії — м’ясоїдні, вони споживають гризунів приблизно раз на тиждень. Якщо цей аспект дружби зі змією не є проблемою, то сміливо заводьте своїй дитині цього плазуна.



Згодні, що це найкращі домашні тварини для дітей, чи маєте інші ідеї, якими можете поділитися з нами?







Пошук