Новорічна подорож: куди поїхати відпочивати з сім'єю


Опубліковано 14 Грудень 2021 о 10:00

Блог Діти в місті >  Новорічна подорож: куди поїхати відпочивати з сім'єю


Новорічна подорож: куди поїхати відпочивати з сім'єю

Photo: Freepik


Новорічні свята – це завжди особлива атмосфера чарівництва та казки. Це час, який ми проводимо з сім'єю та близькими, обмінюємося подарунками та позитивними емоціями. Іноді на Новий рік хочеться змінити обстановку, і замість звичного застілля вирушити у справжню пригоду. «Діти в місті» дізнавалися, куди можна поїхати з сім'єю на новорічні свята.


Єгипет


Цей напрямок є одним із найпопулярніших та найдоступніших для українських туристів. Попри те, що взимку в Єгипті немає спеки, це все одно подорож із холодної та дощової України до сонячної теплої країни.

Єгипет гарний тим, що про свято там подбають власники готелів. Вам же залишиться лише насолоджуватися відпочинком, святковою вечерею та новорічною розважальною програмою.

Карантинні обмеження в Єгипті досить м'які для туристів. Готелі працюють на повну потужність. У країні визнають усі вакцини, які використовуються в Україні. Однак із COVID-сертифікатами з програми «Дія» можуть виникнути проблеми. Краще мати паперове свідоцтво, видане сімейним лікарем. Тим, хто не має двох щеплень, доведеться зробити ПЛР-тест. Документ має бути оформлений англійською мовою та мати QR-код. Зазначимо, що в аеропортах Єгипту можна зробити тест за 30 доларів.


Читайте також: Що подарувати дитині на Новий рік: топ ідей для подарунків


Італія



Photo: Freepik


Ця країна подарує безліч незабутніх вражень, адже вибір місць для святкової відпустки є просто величезним. Ви можете зупинитись у Римі, Венеції, Мілані або відвідати відразу кілька туристичних центрів. Новий рік італійці святкують шумно і з розмахом, тому у вас точно залишиться маса вражень про цю святкову подорож.

В Італії діють карантинні обмеження, чимось подібні до українських. Щоб насолоджуватися прогулянками та відвідувати громадські місця, потрібний сертифікат Green Pass або ПЛР-тест, зроблений протягом останніх 24 годин. Зазначимо, що в Італії приймають сертифікат із програми «Дія», однак не визнають китайську вакцину CoronaVac.

Додамо, що під час в'їзду в країну невакцинованим українцям необхідно буде надати негативний ПЛР-тест або тест на антиген, а також пройти п'ятиденну самоізоляцію.


Кенія


Ще одна екзотична країна, яка подарує незабутні емоції вам та вашим дітям. Останнім часом африканський напрямок став дуже популярним серед українських туристів. Та й цінники на путівки стали приємнішими. У Кенії можна не тільки насолодитися неймовірною природою та чистими пляжами, але також побачити екзотичних тварин.

З 21 листопада 2021 року всі туристи, які приїжджають до Кенії, повинні мати сертифікат про повну вакцинацію англійською мовою.


Дубай



Photo: Freepik


ОАЕ – чудове місце для святкування Нового року. Величезний вибір розваг на будь-який смак дозволить порадувати дітей і дорослих. Тут ви зможете об'єднати пляжний відпочинок із неймовірними враженнями. А вечірки у «місті майбутнього» точно запам'ятаються надовго.


Вам може знадобитися наша стаття, де зібрані найцікавіші та найвигідніші пропозиції щодо розваг у Дубаї: Відпочинок в ОАЕ: чому варто поїхати з родиною до Дубая. Для наших підписників є знижки.


Грузія


Новий рік по-грузинськи наскрізь просякнутий місцевим колоритом. Ця поїздка буде ідеальною для тих, кому набридли європейські святкові традиції. У Грузії Новий рік називається "Ахалі целі". Цього дня прийнято шумно веселитися, співати пісні та об'їдатися солодощами. До речі, на Санта Клауса в Грузії теж чекають. Щоправда, його називають Товліс Бабуа. Новий рік у Грузії продовжують святкувати і 2 січня. Цей день проводять у колі приємних людей.

У Грузії діє «зелений паспорт», який видається повністю вакцинованим людям і тим, хто має свіжий ПЛР-тест. Відвідувати громадські місця можна лише із «зеленим паспортом». Бажано мати при собі міжнародне свідоцтво про вакцинацію, яке видається сімейним лікарем.

Якщо турист не пройшов повного курсу вакцинації, йому необхідно буде надати на кордоні негативний ПЛР-тест. Через три дні перебування в країні необхідно буде повторно скласти ПЛР-тест. Ця вимога не поширюється на дітей віком до 10 років.


Зазначимо, що перед поїздкою за кордон необхідно ознайомитись з актуальною інформацією щодо правил в'їзду для українців. Інформація доступна на інтерактивній карті МЗС України.







Пошук