Новини від МОН: безкоштовна освіта, реєстрація на НМТ та спортивні онлайн-секції


Опубліковано 21 Червень 2022 о 10:00

Блог Діти в місті >  Новини від МОН: безкоштовна освіта, реєстрація на НМТ та спортивні онлайн-секції


Новини від МОН: безкоштовна освіта, реєстрація на НМТ та спортивні онлайн-секції

Photo: Freepik


Попри воєнний стан в Україні продовжує функціонувати Міністерство освіти та науки, яке працює для того, щоб освітній процес в країні не зупинявся ні на хвилину. Цього року перед відомством постало багато викликів, адже було скасовано ЗНО, замість якого в терміновому порядку організовували Національний мультипредметний тест.

«Діти в місті» зібрали головні новини освіти на даний момент.


Національний мультипредметний тест


20 червня завершилася реєстрація для участі у додатковій сесії НМТ. Крім створення реєстраційної картки абітурієнти мають надіслати до відповідних регіональних центрів комплект необхідних документів. Це необхідно зробити до 27 червня.

Як повідомили в МОН, всього було створено 16 тис. реєстраційних карток, але документи надіслали лише 763 учасники. У відомстві нагадали, що документи можна надіслати на електронну адресу, яка вказана в реєстраційному повідомленні. Якщо необхідний пакет документів не буде надісланий, дитина не зможе прийняти участь в НМТ.



Photo: Freepik


Раніше в Українському центрі оцінювання якості освіти опублікували роз’яснення про оцінювання блоку з української мови, математики та історії України.


Додамо, що для дітей, які не встигли взяти участь в тестуванні, будуть влаштовані додаткові сесії, які відбудуться у серпні та вересні.


Професійно-технічна освіта


У Верховній Раді ухвалили законопроект, який дозволяє безкоштовно отримати професійно-технічну освіту. Зміни покликані забезпечити швидку перекваліфікацію тих, хто втратив роботу.


На безкоштовну освіту матимуть право:

  • українці без повної загальної середньої освіти,
  • українці, які вже отримували освіту більше, ніж три роки тому (за наявності страхового стажу та вільних місць у закладі),
  • люди, які втратили можливість виконувати роботу за отриманою раніше професією через стан здоров’я,
  • українці, які вступатимуть на спеціальності, необхідні для невідкладного забезпечення потреб держави у кваліфікованих робітниках.

Крім того, будуть організовані короткострокові програми для здобуття часткових професійних кваліфікацій із метою підготовки та перепідготовки кадрів. Ці програми будуть створюватися під конкретні потреби відбудови країни.


Онлайн-секції


При підтримці ЮНІСЕФ в Україні проводять онлайн-заняття, які мають спонукати дітей займатися спортом під час літніх канікул. Активності проводитимуться онлайн у Zoom або транслюватимуться на YouTube.


З детальним розкладом можна ознайомитися за посиланням.



Photo: Міносвіти


Читайте також: Як підтримати фізичне здоров’я







Пошук