Смачно та поживно: рецепти корисних перекусів для школи


Опубліковано 12 Лютий 2024 о 10:00

Блог Діти в місті >  Смачно та поживно: рецепти корисних перекусів для школи


Смачно та поживно: рецепти корисних перекусів для школи

Photo: Freepik


Для багатьох батьків пошук балансу між смачною і корисною їжею для дітей стає справжнім випробуванням. Бо ж дітям подавай картоплю фрі або піцу на сніданок, обід і вечерю. Таке б життя їм сподобалося. Втім, для гармонійного і здорового розвитку дітям необхідно отримувати багато різноманітної їжі. Особливо актуально це стає під час напруженого навчання.

«Діти в місті» зібрали для вас добірку рецептів смачних перекусів, які ваша дитина братиме до школи. Від таких смаколиків вона точно не відмовиться.


Поживний мікс


У горіхах міститься багато корисних і поживних речовин, які гарно впливають на роботу мозку. Використовуйте невеличкі контейнери, в які можна скласти горіховий мікс. Поєднуйте різноманітні горіхи, насіння та сухофрукти, такі як мигдаль, кешью, гарбузове насіння, родзинки та курага.

Таку закуску не соромно брати до школи і дуже легко їсти. Та й друзів пригощати теж легко.


Читайте також: Здорове харчування для дітей: прості рецепти та ідеї страв


Цільнозернові крекери з сиром


Придбайте у магазині цільнозернові крекери або рисові коржі. Це буде корисною основою для закуски. Намажте на крекери сир. Можна використовувати чеддер або моцареллу. Така білкова закуска містить кальцій і вітамін D. Для додаткового смаку можете додати на сир тонко нарізане яблуко або грушу.


Якщо ваша дитина любить піцу, можете зробити для неї цікаву заміну.



Video: Kateryna Tarasenko


Бутерброди з горіховим маслом і фруктами


Використовуйте мигдальне або арахісове масло. Для того, щоб закуска була корисною, намазуйте його на цільнозерновий хліб або рисові коржі. Зверху можна покласти нарізане яблуко, банан або полуницю. Такий бутерброд стане ситним і корисним варіантом для шкільного перекусу.


Рулетики у лаваші


Лаваш є універсальним продуктом, який дозволяє робити різноманітні закуски. Ви можете наповнювати його різними намазками, нарізаним м’ясом, сиром, овочами. Додавайте до начинки все, що любить ваша дитина. Для того, щоб рулетки виглядали більш апетитно, їх можна підсмажити на пательні.


До школи можна також дати з собою яблучні деруни, які залишилися зі сніданку.



Video: Сніданок с 1+1


Яєчні мафіни з куркою


Чудова, поживна закуска, яка, до того ж, легко готується.


Вам знадобиться:

  • 3 яйця,
  • 60 мл молока,
  • 2 помідора,
  • 50 гр сиру,
  • 60 гр вареної курки,
  • Спеції за смаком.

Змішайте яйця, молоко і спеції. Формочки для кексів наповніть нарізаною куркою, помідорами та натертим сиром. Все це залийте яєчною сумішшю. Випікайте у духовці 20 хвилин.


Також ви можете скористатися ще одним цікавим і смачним рецептом з просторів YouTube.



Video: Оля Пінс - корисні і прості рецепти!


Вам може сподобатися наша стаття: Ідеї здорових перекусів для вибагливих







Пошук