Стратегії боротьби з публічними істериками


Опубліковано 15 Лютий 2024 о 10:00

Блог Діти в місті >  Стратегії боротьби з публічними істериками


Стратегії боротьби з публічними істериками

Photo: Freepik


Публічні істерики доволі важкий та травмуючий досвід для батьків. Коли дитина регулярно влаштовує скандали в публічних місцях, плаче, кричить та падає на підлогу, часто батьки просто не знають, що їм робити.

«Діти в місті» зібрали для вас ефективні вправи та стратегії, які допоможуть впоратися з дитячими істериками.


Причини істерики


Звичайно, є багато вправ, які допомагають втихомирити дитину, але істерики будуть повторюватися, якщо ви не знайдете першопричину. Спробуйте визначити тригери, які викликають таку поведінку. Це може бути голод, втома або розчарування, надмірна стимуляція.

Коли ви будете розуміти, що саме викликає істерики вашої дитини, ви зможете передбачати їх та робити все, щоб їх не допустити.


Читайте також: Істерики у дитини: причини та поради батькам


Техніки, які допоможуть заспокоїти дитину



Photo: Freepik


Техніка глибокого дихання

Виконуйте вправи на глибоке дихання разом з дітьми. Навчіть їх робити повільні глибокі вдихи через ніс і видихи через рот. Показуйте, як правильно дихати і нехай дитина повторює за вами. Дихальні вправи дозволяють заспокоїти нервову систему.


Вам може сподобатися наша стаття: Вправи для дихання від UNICEF та Світлани Ройз


М'язова релаксація

Запропонуйте дитині напружити все тіло, після чого по черзі розслабляти кожну групу м’язів. Спочатку руки, потім плечі, обличчя та ноги. Ця техніка допомагає зняти фізичну напругу та сприяє розслабленню.


Позитивні афірмації

Складіть разом з дитиною добірку позитивних тверджень, які описують її в найкращому світлі. Пропонуйте дитині повторювати ці твердження, коли бачите, що істерика на підході. Наприклад, «Я сміливий», «Я здатний справлятися з труднощами» і «Я можу заспокоїтися, коли засмучений».


Фізична активність

Для дітей фізична активність дуже важлива, адже у них дуже багато надлишкової енергії. Якщо ця енергія не витрачається, можуть виникнути проблеми. Частіше гуляйте на вулиці, танцюйте, займайтеся йогою для дітей. Все це стане профілактикою істерик, адже фізична активність допомагає регулювати емоції.



Photo: Freepik


Місце для заспокоєння

Створіть вдома куточок, де ваша дитина може усамітнитися, коли відчуває себе засмученою або роздратованою. Обкладіть це місце м’якими подушками, іграшками і комфортними для дитини речами. Заохочуйте дитину використовувати цей простір як безпечну гавань для самостійного регулювання своїх емоцій.


Малювання

Пропонуйте дитині виражати свої емоції за допомогою малювання. Це чудовий спосіб позбутися поганих емоцій і дати їм вихід. Цей творчий вихід може бути терапевтичним і допомогти дітям зрозуміти свої думки та почуття.


Відволікаючі фактори

Коли ваша дитина влаштовує істерику, намагайтеся перенаправити її увагу на щось інше. Якщо дитина маленька, ви можете носити з собою сумку з відволікаючими речами (іграшками, книжками). Турбуйтеся про те, щоб зайняти розум вашої дитини під час потенційно складних ситуацій.


Озбройте себе цінними стратегіями боротьби з дитячими істериками і вам буде набагато простіше переживати ці складні етапи в житті вашої дитини.


Вам може стати в нагоді наша стаття: Топ-5 ігор, які допоможуть заспокоїти вередливу дитину







Пошук